CAMPANIE O zi fără accidente rutiere pe şosele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii care au trecut, ieri, pe Calea Clujului din Oradea au fost traşi pe dreapta pentru a primi informaţii referitoare la campania „O zi fără accidente rutiere". Totodată au primit  banderole albe care au fost puse, după caz, la oglinda retrovizoare stânga faţă sau pe braţul conducătorilor auto.

Campania este iniţiată de Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Bihor în parteneriat cu Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie din România, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din Romania, Autoritatea Rutieră Română şi Asociaţia Asistenţei Rutiere din Romania . După Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Cluj Napoca şi Satu Mare poliţia bihoreană este a promotoare a evenimentului care se desfăşoară la nivel naţional. Acţiunea urmăreşte sensibilizarea participanţilor la traficul rutier, care printr-un comportament adecvat şi civilizat  dar şi prin respectarea strictă a regulilor de circulaţie, să conducă la idealul de o zi fără accidente rutiere.

La nivelul judeţului 29 de persoane şi-au pierdut viaţa de la începutul acestui an în timp ce alte 92 de persoane au fost rănite. Această acţiune urmăreşte să atragă atenţia şoferilor asupra respectării regulilor în trafic şi la bun simţ. Şoferii opriţi în trafic au salutat această iniţiativă. „Sunt binevenite asemnea acţiuni. Toţi participanţii la trafic ar trebui să conştientizeze că respectarea regulilor de circulaţie şi bunul simţ în trafic reduce simţitor numărul de accidente", a spus Ioan Drăgoi, unul dintre şoferi opriţi de poliţia rutieră.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite