CAMPANIE Colectarea selectivă a deşeurilor promovată de voluntarii orădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădenii au aflat cât de importantă este colectarea selectivă de la cei peste o sută cincizeci de voluntari care şi-au petrecut sfârşitul de săptămână în stradă vorbind despre cum trebuie să se recicleze corect.

Voluntarii s-au echipat corespunzător, cu tricouri galbene, simbolul eciclării selective, pe care era inscripţionat  sloganul campaniei  „Eu colectez selectiv! Şi tu?". Aceştia  au încercat să comunice orădenilor avantajele colectării selective. „Ar fi bine dacă, după ce orădenii se apucă să colecteze selectiv, gunoiul nu ar fi aruncat în acelaşi loc, fracţii umede cu fracţii uscate" a spus  orădeanul Ştefan Şimon.

Acţiunea a fost iniţiată de către operatorul de salubritate RER Ecologic Service şi administratorul deponeului ecologic, Eco Bihor. La nivelul celor 800 de asociaţii de proprietari din Oradea, gradul de colectare selectivă este de doar 5%. La ora actuală proiectul se desfăşoară cu succes doar în zona de case, acolo unde 85% din fracţiile uscate sunt necontaminate şi pot fi valorificate.

Lipsa de informare pare să fie, principala cauză a lipse de interes a orădenilor pentru o astfel de acţiune. „Orădenii nu sunt bine informaţi. Ei nu ştiu că au în faţa blocului containere cu capac galben, acolo unde pot să depoziteze fracţiile uscate, hârtie, sticlă, aluminiu. Tocmai de aceea am iniţiat această campanie de informare", a precizat Pasztai Zoltan, directorul general Eco Bihor.

RER Ecologic Service va asigura asociaţiilor de proprietari containere cu capac galben, în timp ce Primăria Oradea se obligă să amenajeze noi incinte pentru aceste recipiente. Totodată, asociaţiile de proprietari sunt nevoite să anuleze ghenele şi să asigure închiderea noilor incinte cu cheia.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite