Bursele Erasmus îi aduc pe studenţii străini la Universitatea din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii străini interacţionează în cadrul săptămânii Erasmus
Studenţii străini interacţionează în cadrul săptămânii Erasmus

Timp de o săptămână Universitatea din Oradea organizează a opta ediţie a Săptămânii Erasmus. Studenţii străinii care au optat pentru o bursă Erasmus  îşi vor petrece săptămâna luând parte la mai multe acţiuni comune printre care se numără vizitarea oraşului, sesiune de informare despre la programul Erasmus, cină internaţională, etc.

Printre studenţii care au ales să-şi petreacă mai multe luni cu bursă Erasmus la Universitatea din Oradea se află şi Iren Apaydin din Turcia. „Sunt studentă în anul patru şi am venit cu bursă Erasmus la Facultatea de Relaţii Internaţionale din Oradea. Eu aş fi vrut o merg în altă ţară, însă şcoala a ales pentru mine. La început am fost cam dezamăgită, dar am prieteni din Turcia care au fost aici cu bursă şi care m-au asigurat că va fi bine. Am încredere în ce mi-au spus ei" , a spus Iren. Ea va sta cinci luni la Universitatea din Oradea şi va participa la cursuri ce se predau la toţi anii de studiu.

Atât studenţii străini cât şi cei români recunosc că şansele lor de angajare cresc dacă aleg ca în timpul facultăţii să meargă cu bursă într-o ţară străină. „Orice student care optează pentru bursă în străinătate se întoarce cu hârtii care atestă pregătirea pe care a desfăşurat-o acolo şi totodată îi cresc şansele de angajare" a precizat Cristina Scobiola, responsabil studenți străini la Universitatea Oradea.

Citeşte mai multe despre acest subiect, astăzi, în Adevărul de Transilvania

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite