Bunuri în valoare de peste 3.000.000 lei au fost reţinute în punctele de trecere a frontierei din Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frontiera din Borș
Frontiera din Borș

În 2008, valoarea bunurilor reţinute de poliţiştii de frontieră bihoreni a depăşit cu puţin suma de 200.000 lei. Anul trecut, autorităţile au confiscat marfă ilegală în valoare de 3.096.427 lei.

Din bilnaţul dat publicităţii de conducerea Inspectoratului Poliţie de Frontieră Bihor reiese că în punctele de trecere Borş, Salonta, Săcuieni-Giriş şi Barantău-Valea lui Mihai au fost reţinute bunuri în valoare de peste 3 milioane lei. "11.086 pachete de ţigări, 85,6 litri de băuturi alcoolice contrafăcute, 607 flori de mină, trei autoturisme. De asemenea, s-a încercat introducerea în ţară a 14 utilajele agricole sau din construcţii", a spus comisarul şef Gheorghe Oşvat, adjunctul IJPF Bihor.

Cele mai multe utilaje erau furate din Franţa şi încărcate în autotrenuri care aveau destinaţia Cluj. În 2009, poliţiştii de frontieră bihoreni s-au confruntat cu o creştere a cazurilor în care cetăţenii din spaţiul comunitar au încercat să introducă în România droguri de mare risc. Dacă în 2008 s-a înregistrat doar o astfel de tentativă, anul trecut au fost oprite cinci transporturi. A crescut şi numărul autoturismelor furate depistate în punctele de frontieră din Bihor. Dacă în 2008 au fost doar trei cazuri, bilanţul indică faptul că anul trecut au fost oprite în punct 14 autoturisme.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite