Bugetarii de lux din Primăria Oradea neagă că ar câștiga sumele trecute în declarațiile de avere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adevărul de Seară a făcut topul funcționarilor cu cele mai mari salarii din Primăria Oradea.  Ziariștii de la Adevărul de Seară au încercat să afle cum își justifică funcționarii din Top 10 cele mai mari salarii.

Marea surpriză a fost când majoritatea celor intervievați au spus uimiți că ei nu câștigă sumele scrise în declarațiile de avere și au declarat că salariile lor sunt mult mai mici. Menționăm că în topul alcătuit de noi ar trebui să se afle și Mircea Ghitea, șeful Direcției Tehnice din Primăria Oradea, și Marcel Boloș, șeful Direcției de Dezvoltare și Finanțări Externe, însă cei doi nu și-au actualizat datele din declarațiile de avere, prin urmare n-am putut stabili venitul lor lunar.

Aflat pe primul loc în top, Tănase Miculescu, directorul Direcției Tehnice, a fost singurul care nu și-a negat venitul. "Lucrând în domeniul impozite și taxe locale, legislația a prevăzut salarizare specială pentru persoanele care identifică surse suplimentare de venituri la bugetul local sau pentru cele care încasează mai repede, prin măsuri de executare silită, debitele evidențiate în evidențele fiscale", și-a justificat Miculescu salariul de peste 4.000 de lei lunar. "Prin comparație, la alte primării, personalul cu atribuții similiare au venituri duble", a subliniat directorul economic al Primăriei Oradea, dând exemplu directorii economici din Satu-Mare, Timișoara, Brașov sau Zalău.

Diana Birău, adjunct la Direcția Juridică, care potrivit ultimei declarații de avere postate pe site-ul primăriei încasează lunar, în medie, 3.700 de lei, a spus că ea nu câștigă atât de mult. "Salariul meu efectiv este de 2.300-2.400 de lei. Probabil a fost atât de mare din cauza stimulentelor", a declarat Birău.



Diana Birău, adjunct Direcția Juridică

image

Leontin Pătcaș, şef birou la Direcţia Tehnică, cu peste 3.400 de lei media lunară a veniturilor, a spus și el că nu câștigă atât de mult. "Probabil am primit stimulente pentru dirigenția de șantier", a subliniat funcționarul. El a explicat că Primăria Oradea îi acordă stimulente de dirigenție de șantier, dacă lucrările de care răspunde el sunt finalizate la termen și în condițiile stipulate în contractul prin care au fost atribuite cu licitație.

Dumitru Sim, şef serviciu în cadrul Direcției de Dezvoltare și Finanțări Externe, câștigă în medie peste 3.700 de lei lunar. "Salariu mai mare de 2.800 de lei nu am avut în ultimele opt luni", a declarat Sim. El s-a mirat de suma mare trecută în declarația lui de avere la venituri. "Noi nu prea primim stimulente, este posibil să fi greșit. Să câștig atâta aș fi cel mai bucuros", a precizat Dumitru Sim pentru Adevărul de Seară Oradea.



Dumitru Sim, șef serviciu

image

Un alt funcționar în topul celor cu salarii mari este și Aurelia Țenț, adjunct la Direcţia Tehnică, cu 3.500 de lei lunar, în medie, potrivit declarației de avere de pe site-ul primăriei. "Ca încadrare sunt la treapta maximă de salarizare, după 25  de ani de experiență. Am muncit pentru fiecare treaptă. Lucrez 10-12-16 ore pe zi, spre deosebire de alții care lucreză 5-6 ore. Ar trebui să se ia și acest aspect în considerare și câte zile stau în primărie", a declarat Aurelia Țenț. Și ea a ținut să precizeze că nu câștigă suma care-I reiese din declarația de avere și că sunt alți colegi care câștigă mult mai bine. "Când eu am luat stimulente de 2.000 de lei alții luau 7.000 de lei. La stimulente și prime sunt întotdeauna pe lista de jos. Sunt mult mai mulți colegi cu stimulente mai mari. S-ar putea să fi greșit declarația de avere. Poate am trecut venitul brut nu net", a conchis Țenț.


image

Mircea Ghitea, directorul tehnic și adjunctul său, Aurelia Țenț

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite