Bronz pentru orădeanca Larisa Florian, la Campionatul Mondial de judo pentru cadeţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judoka orădeană Larisa Florian, în vârstă de 16 ani, a reuşit să-şi adjudece medalia de bronz la Campionatele Mondiale de judo cadeţi, desfăşurate în weekend la Kiev, capitala Ucrainei. Tânăra sportivă s-a impus în patru dintre cele cinci dispute pe care le-a susţinut la categoria sa, de 52 de kg.

Antrenată de către Aurelian Fleisz şi Alexandru Goncearenko, Larisa s-a calificat în faza semifinală a categoriei sale de greutate, după ce s-a impus în cele trei dispute exclusiv prin ippon, înainte de limită. Legitimată la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Bihorul, Larisa Florian a avut-o ca adversară, în primul tur, pe Alexandra Pryde, din Africa de Sud. Concurenta nu i-a ridicat probleme, reuşind să o învingă în timp scurt, la fel ca pe celelalte adversare: Anhelina Pulianovich (Belarus) şi Jang Jiyeong (Coreea de Sud), învinse  în fazele optimilor şi sferturilor de finală.

Medalia de bronz

După un început atât de bun, orădeanca a avut ghinionul să lupte cu Kano Yonezawa, din Japonia, cu care nu mai avuse contact înainte şi care, de asemenea, îşi invinsese toate adversarele prin ippon. Învinsă de către japoneză, Larisa a câştigat apoi lupta cu daneza Sofie Kaul, adjudecându-şi medalia de bronz şi locul trei la campionatele pentru cadeţi din Ucraina.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite