Oradea: Portret/Adrian Bogoșel, pompier orădean campion în Canada

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Portret/Adrian Bogoșel, pompier orădean campion în Canada
Oradea: Portret/Adrian Bogoșel, pompier orădean campion în Canada

Pompierul Adrian Bogoșel este singurul orădean care a participat la Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor.

A învins la judo un detectiv din Washington și polițiști din Rusia. Adrian Bogoșel a reușit să se impună la Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor, care au avut loc la începutul acestei luni în Canada, la Vancouver.
Adrian Bogoșel a început să practice judo din copilărie. “M-am apucat în 1994, pe când aveam 9 ani. Am mers la antrenamentele ținute la Palatul Copiilor. Un coleg de clasă și bun prieten mergea acolo, fiind fiul unui antrenor și tot vroia să mă duc și eu”, povestește pompierul. El spune că  nu i-a fost greu să se integreze și să iubească antrenamentele pentru că iubea sportul de mic și și-a dorit tot timpul să facă ceva. După patru ani de antrenamente intense au început să apară și rezultatele. “Am câștigat locul trei la Campionatul Național de Copii”, își amintește Adrian Bogoșel. Au urmat și alte titluri printre care cel de vicecampion național la seniori – cu echipa și multiplu campion național. Sportivul este legitimat la CSM Liberty Oradea pentru care participă la concursuri. De când este pompieri mai rar, din cauza lipsei de timp. Tânărul sportiv este antrenat de Emil Morar, Alexandru Lungu, Aurelian Fleisz și Iulian Surlă.

Pompier campion

Din septembrie 2007 lucrează la Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” ca și servant. După ce a ajuns la pompieri, a început să participe și la concursurile sportive organizate Ministerul Administrației și Internelor. Așa a reușit să se califice pentru concursul din Canada. “Am câștigat campionatul național pe minister și m-au sunat de la București să particip la Jocurile Mondiale ale Pompierilor, care au avut loc la Liverpol, în Anglia, anul trecut. Am reușit să iau locul întâi și ni s-a promis că cei care vom reușit această performanță mergem în acest an în Canada”, spune Adrian.

Adversari puternici

La Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor au participat 11.000 de sportivi, din 57 de țări, înscriși în 60 de competiții. S-au întrecut polițiști, agenți FBI și CIA, polițiști de frontieră și pompieri din întreaga lume. Orădeanul a concurat la judo, categoria -90 de kg. A avut patru meciuri, cu un irlandez, un american și doi ruși. “Pe irlandez și pe american i-am învins prin ippon, pe ruși i-am învins la puncte, în semifinală cu yuko, iar în finală cu wazari”, explică sportivul.

Întrebări și răspunsuri
Câtă muncă presupune o astfel de victorie?
Este vorba de multă muncă, judo este un sport foarte complex. Binențeles că rezultatele depind și de forma de moment, ce zi ai avut. Eu am avut o zi bună.
Cât te antrenezi și ce presupune un antrenament?
Mă antrenez de regulă în timpul liber. Antrenamentele sunt foarte complexe, este antrenament specific, tactic, de forță, pregătire fizică. Pe această cale doresc să mulțumesc întregii conduceri a ISU Crișana pentru înțelegerea acordată atunci când a venit vorba de pregătirea pentru acest concurs.

Profil
Născut
La 21 februarie 1985, Oradea
Studii
Facultatea de Arhitectură și Construcții Oradea
Familie
Necăsătorit

Ce-i place
Pompierul spune că cea mai mare pasiune a lui este sportul și binențeles munca lui.
Ce nu-i place
Adrian Bogoșel susține că nu suportă traficul aglomerat din oraș și să se trezească dimineața.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite