PORTRET / Bogdan Băcilă ştie totul despre casă la TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Băcilă
Bogdan Băcilă

Bogdan a luat pentru prima oară contact cu televiziunea la 24 de ani, iar acum, după cinci ani de experienţă, are propria lui emisiune.

Bogdan era profesor de engleză la Palatul copiilor din Oradea când i s-a propus să încerce meseria de reporter la o televiziune locală. „În 2001 m-a dus o fostă colegă de facultate la TVS, unde mi s-a propus postul de reporter. Eram foarte curios şi încântat de ideea de a fi reporter de tv şi am acceptat provocarea”, povesteşte Bogdan.

Orădeanul nu a renunţat la meseria de profesor de engleză şi a continuat să muncească în ambele locuri timp de jumătate de an. Apoi, din cauza lipsei de timp, Bogdan a fost nevoit să aleagă un singur job. „Am renunţat la a mai fi profesor. Mă atrăgea mai mult meseria de reporter. Vroiam ceva mai dinamic şi în televiziune am găsit acest dinamism de care aveam nevoie”, spune Bogdan.

Totul despre casă

La TVS, Bogdan a fost pe rând reporter, apoi editor de ştiri şi producător. „La un moment dat mi s-a propus să prezint ştiri, am acceptat şi această provocare, deşi nu pot să spun că mă atrăgea foarte mult. Până la urmă a ajuns să-mi placă, a fost o experienţă nouă pentru mine”, spune Bogdan.
După experienţa acumulată la TVS, Bogdan a fost cooptat  la Televiziunea Transilvania, în 2003. El a fost printre primii membrii ai echipei care a dat startul televiziunii pe piaţa locală. Bogdan a fost realizator al emisiunii „Oameni pur şi simplu”, iar după un an a primit o ofertă de la un alt trust de presă din Oradea, unde s-a mutat pe postul de redactor şef adjunct al unei cunoscute reviste naţionale de telefonie mobilă.

Proiect nou
Bogdan nu a renunţat la televiziune şi a continuat să-şi facă emisiunea încă o jumătate de an, după care a hotărât să ia o pauză. „N-am mai avut contact cu televiziunea o jumătate de an, dar apoi am început să mă gândesc tot mai des la un nou proiect de emisiune pe care să o fac eu. M-am hotărât până la urmă să fac o emisiune despre construcţii şi amenajări de case şi aşa s-a născut emisiunea «Totul despre casă», în iulie 2006. Odată ce ai gustat televiziunea, tot timpul te întorci acolo, este ca un drog”, mărturiseşte Bogdan.   

Emisiunea este dedicată celor care vor să afle noutăţile care apar în domeniul construcţiilor şi amenajărilor de interior şi exterior. „Cu această emisiune am vrut să îi pun în legătură pe cei care fac amenajări şi construcţii de case cu publicul, care este în continuă căutare”, spune Bogdan, producătorul şi realizatorul emisiunii.

Întrebări şi răspunsuri

De cât timp ai nevoie pentru realizarea unei emisiuni de genul acesta?
O emisiune de genul acesta implică foarte multă muncă. Pentru filmări, documentarea şi montarea emisiunii am nevoie de o săptămână.

Te-ai vedea făcând altceva?
Acum nu aş vrea să fac altceva. Vreau, în schimb, să dezvolt această emisiune, să intru mai mult pe internet, pentru că acolo cei interesaţi pot vedea toate emisiunile, la orice oră.

Ce-i place
Lui Bogdan îi place sportul. Adoră să schieze şi spune că iubeşte cititul, dar îi pare rău că nu are mai mult timp pentru pasiunea sa.
Ce nu-i place
Bogdan spune că nu-i plac oamenii mincinoşi şi superficiali. De asemenea, orădeanul spune că nu-i place să depindă de alţii.

Profil
Născut. La 2.12.1977, Oradea.
Educaţie. Facultatea de Litere, Oradea.
Familie. Căsătorit, are doi copii.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite