Oradea: Bobby Voicu, consilierul bloggerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bobby Voicu este unul dintre privilegiații care câștigă bani din ceea ce-i place, în cazul lui spațiul virtual. El acordă consultanță online.

A urmat Academia de Științe Economice nu pentru că și-a dorit să lucreze în domeniu, ci pentru a înțelege mediul de afaceri. „Am vrut să am propria afacere, iar ASE-ul te ajută să înțelegi ce se întâmplă în domeniul ăsta”, spune el.
Deși este foarte tânăr, are o viață plină. A lucrat în afacerea familiei, care avea un club în Vaslui. O vreme a lucrat la un post local de radio unde a avut o emisiune. „Mi-a plăcut foarte mult în radio. Șase ani mai târziu am ajuns la un alt post de radio, dar de data asta online”, povestește Bobby. Are cea mai longevivă emisiune la acest post, pe teme de blogosferă. Din aprilie 2008 până în februarie 2009, a lucrat pentru Yahoo! România, fiind community manager. „Am constatat că nu sunt făcut să lucrez într-o corporație. Deciziile se iau altfel și am renunțat”, explică el simplu.

Blogosferă, blogoree, blogtrip

Bobby Voicu navighează pe internet din 1997. De patru ani are blog personal. „Îmi doream și încă îmi doresc foarte mult să călătoresc în jurul lumii, dar nu aveam bani pentru asta. Îmi trebuia un job și m-am apucat de bloging”, povestește el. Primele șase luni pe blogul său au intrat doar prietenii lui. După un an și jumătate de muncă a ajuns cunoscut, iar acum câștigă din spațiul virtual. „Eu nu sunt un blogger propriu-zis acum. Sunt alții care scriu mai mult decât mine. Dar eu știu să-i ajut să rezolve problemele cu care se confruntă”, povestește el.
Pentru că îi plac foarte mult oamenii, la câteva luni după ce și-a început blogul, a organizat prima întâlnire a bloggerilor la București. Câteva luni mai târziu a organizat prima Blogoree, un workshop pentru bloggeri la Cluj. „Nu e neaparat o conferința, dar este un cadru în care bloggerii pot interacționa pe viu și își pot împărtăși experiențele și problemele”, povestește el. A organizat mai multe asemenea întâlniri, în câteva orașe din țară și a înființat și un forum cu numele respectiv. Peste o mie de membri sunt înscriși pe el.

Primul blogtrip la Oradea

Anul acesta a organizat primul blogtrip la Oradea, selectând participanții împreună cu sponsorii acțiunii, pe baza unui concurs. „Prin aceste workshopuri aducem oamenilor informație pe care nu o pot sau nu o știu găsi și în același timp îi ajutăm să-și formeze legături personale”, spune el, mulțumit de participanți și de rezultate.
Bobby Voicu este convins numărul românilor care va folosi blogul va crește, iar el este dispus să-i ajute. „Nu este o isterie a blogului, este o cultură a internetului”, spune el despre fenomenul bloging din România. 

Profil:
Născut la 31 august 1978, Vaslui
Studii: Academia de Științe Economice, București, finanțe-bănci
Familei: necăsătorit
Profesia: consultant online și bloging

Ce-i place:
„Îmi place să călătoresc și să conduc mașina”, spune el, încântat că a condus și mașina Blogtrip. Îi place să cunoască oameni noi și să comunice cu ei. Îi place sportul și a reușit să slăbească aproape nouă kilograme în ultimele două luni.
Ce nu-i place:
„Sunt puține lucruri care nu-mi plac”, spune Bobby Voicu. Știe sigur cî nu-i plac ipocriții și defetiștii care spun că ceva nu se poate fără să încerce, dar nici nu-i lasă pe alții să încerce.

Întrebări și răspunsuri:
- Cât muncești într-o zi?
- BV – Între 14 și 16 ore, dar muncesc cu plăcere. Și la sală muncesc cu plăcere.
- Cum trebuie să arate un blog?
- BV – Cum vrei tu. Fiecare blogger are experiențe diferite și așteptări diferite de la blog. Eu vreau să merg doi ani în jurul lumii și trebuie să câștig bani pentru asta. Stilul meu este mai liber.
- Cum te-ai apucat de fapt de bloging?
- BV – Sincer, mi-am spart capul și două săptămâni nu prea știam ce să fac. Atunci am început blogul.
- Când ai început să acorzi consultanță online?
- BV – În 2006. Atunci mi-am dat seama că am mai multe cunoștințe tehnice decât alții și știu ce trebuie să fac în diverse situații.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite