Oradea: Bloc „îmbrăcat“ ca să fie cald

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Bloc „îmbrăcat“ ca să fie cald
Oradea: Bloc „îmbrăcat“ ca să fie cald

Tot mai multe clădiri intră în reabilitare termică pentru un confort mai mare al locatarilor. Administraţia locală va aloca o parte din fonduri, după ce asociaţiile de locatari au adunat mare parte din banii pentru lucrări.

La sfârşitul lui octombrie ar trebui să înceapă reabilitarea termică a nouă blocuri de locuinţe din Oradea. „În funcţie de lucrări şi de dimensiunea locuinţelor, media costurilor pe apartament va fi de circa 1.200 – 1.500 de lei, maximum 2.500 de lei”, a spus, în această dimineaţă, Cristalin Micu, reprezentantul Compartimentului Eficienţă-Energetică din cadrul primăriei orădene. Potrivit acestuia, au fost depuse 36 de solicitări de fonduri, însă cum suma alocată de Ministerul Lucrărilor Publice ajunge doar pentru nouă blocuri, celelalte cereri vor fi soluţionate anul viitor. „Pentru 2010 – 2011 se are în vedere reabilitarea a 42 de blocuri”, a spus Cristalin Micu.

Pensionarii au făcut rost de bani
Oradea a fost cuprinsă în programul naţional de reabilitare termică prin cinci blocuri, dintre care la două se lucrează încă. Dintre cele nouă blocuri incluse în programul local, patru sunt din cărămidă. Toate sunt construite între anii 1961 şi 1978, cele mai multe fiind pe străzile Splaiul Crişanei şi Galileo Galilei.
Ioan Derecichei (61 ani), un pensionar care locuieşte într-un bloc în curs de reabilitare termică, de pe strada Aluminei, a povestit că de doi ani asociaţia de locatari strânge banii necesari acestui proiect. „Am dat câte 50 de lei iarna şi câte 100 de lei vara, ca să adunăm banii”, a spus Ioan Derecichei. Potrivit acestuia cei mai mulţi dintre vecinii săi sunt pensionari, iar asociaţia lor este una separată, cuprinzând doar un bloc cu două scări. Consilierii locali au aproba-t ieri, alocarea unor noi sume pentru blocurile care urmează să fie reabilitate.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite