Vocile bihorenilor cuceresc publicul din ţară şi de peste hotare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o perioadă în care artiștii români cuceresc topurile muzicale internaționale, bihorenii nu se dezmint, ajungând să susțină spectacole în fața a zeci de mii de persoane, pe scene la care nici nu ar fi îndrăznit să viseze.

Renata Tolvai, Ela Rose și băieții de la Hotel FM sunt trei exemple care le pot da speranțe altor bihoreni talentați cu vise mari.

Orădeanca Renata Tolvai, în vârstă de 20 de ani, câștiga în luna decembrie ediția cu numărul cinci a concursului Megastar Ungaria. Jumătate de an mai târziu, Renata pare să-şi îndeplinească vis după vis, la Budapesta. După ce a câştigat concursul Megastar, s-a mutat într-un apartament de lux în Budapesta, a slăbit aproximativ zece kilograme și a filmat primul videoclip, de 1 Iunie a avut onoarea de a cânta pe aceeaşi scenă cu legendarii de la Roxette, în fața unui public de peste 12.000 de persoane. „ Nici nu mi-a venit să cred când m-au anunţat că eu voi fi cea care va urca pe scenă înaintea celor de la Roxette. Cu un an în urmă mă prezentam la preselecţii, pentru Megastar, şi nici nu mă gândeam că, în vara lui 2011, voi avea ocazia să cant pe aceeaşi scenă cu vedete de talie mondială. Am mari emoţii, dar sarcina asta mă inspiră, abia aştept să cant în faţa miilor de spectatori", spunea Renata înainte de cel mai emoționant concert din cariera sa de până acum. Se pare că toate emoţiile Renatei au fost însă constructive, deoarece membrii trupei Roxette au felicitat-o şi s-au declarat mulţumiţi de atmosfera creată de ea.

Prima piesă

Renata Tolvai a devenit deja o vedetă în Ungaria, iar acum are cu ce să demonstreze că succesul care a dat peste ea este unul meritat. Prima sa piesă, „Hagylak menni", este gata şi are toate ingredientele necesare pentru a deveni un hit în Ungaria, punându-i în valoare abilităţile vocale cu care a impresionat în timpul concursului. La sfârșitul lunii mai, Renata a filmat pentru videoclipul piesei sale de debut, care va fi lansată în periaoda imediat următoare.

Succes

Povestea Renatei Tolvai pare a fi desprinsă dintr-un roman american, fiind un exemplu că, atunci când îţi doreşti din tot sufletul ceva şi faci tot posibilul pentru a atinge acel obiectiv, rezultatul nu poate fi decât pozitiv. Tânăra orădeancă a povestit, pentru „ADS" Oradea, că a început să cânte la vârsta de doi ani şi că părinţii săi îi cumpărau sau îi confecţionau mereu microfoane de jucărie. Era elevă în clasa a cincea când, ca recompensă pentru faptul că reuşise să intre în clasa specială de limba engleză, a primit primul ei microfon adevărat. În paralel cu frecventarea Şcolii Populare de Artă Francisc Hubic, Renata a participat la nenumărate concursuri, în Oradea şi în alte oraşe.

Euro- viziune

La fel de impresionantă este și povestea trupei Hotel FM, orădenii care au reprezentat România la Eurovision și au avut ocazia să cânte în fața unui public de peste 37.000 de persoane și pentru milioane de telespectatori. Deși s-au clasat numai pe locul 17 în finală, membrii trupei sunt optimiști, conștienți că acesta a fost doar începutul unei povești care îi va duce departe. „ Suntem mândri că am reprezentat România, că piesa Change a fost cântată în fața a 37.000 de oameni și că majoritatea au cântat și au bătut din palme în ritmul ei, iar alte câteva milioane de telespectatori s-au bucurat de această melodie, că ceilalți concurenți și textieri ne-au apreciat, dar și presa, care ne-a urmărit pas cu pas", au scris băieții de la Hotel FM, pe pagina de Facebook a trupei.

Viață de film

Solistul trupei, britanicul David Bryan, a renunţat la şcoală din cauza banilor şi a muncit timp de cinci ani ca sudor într-o fabrică. „Mi-am dat seama că nu asta vreau să fac, am strâns nişte bani şi am început să călătoresc. După patru ani m-am întors în Anglia şi am început să-mi caut de lucru", îşi aminteşte David. Aşa a aflat despre un program de voluntariat în România şi s-a mutat la Oradea. „Am fost omul potrivit la locul potrivit", consideră britanicul, care a cunoscut celebritatea abia după ce a ajuns în ţara noastră, în urmă cu aproximativ patru ani, când compozitorul Gabriel Băruţă l-a remarcat la karaoke.

Ela Rose, o bihoreancă în topurile dance

În martie 2009, Manuela Chereji a lansat piesa „I can feel", care a devenit un hit, videoclipul fiind difuzat intens pe posturile de televiziune specializate. Succesul a venit subit pentru fiica vitregă a primarului din Ștei, aceasta fiind descoperită în toamna lui 2008, în timpul unui concert la Ștei al celor de la David Deejay. Manuela fredona o melodie în spatele scenei şi a auzit-o producătorul Adi Colceru (alias David Deejay), care i-a promis că o va contacta, fiindcă are o voce foarte bună. Două săptămâni mai târziu, Manuela a primit propunerea de a colabora cu renumitul producător. Așa se face că, în urmă cu doi ani, a lansat single-ul „I can feel" și s-a mutat la Bucureşti. De atunci, trăiește visul celebrității și lansează hit după hit, cele mai recente piese fiind „No U, No love", în colaborare cu Gino Manzotti, și „Lovely words".

Talent şi „un strop" de noroc

 Monica Molnar este profesoară de canto de mai bine de 20 de ani şi este cea care a format-o pe Renata Tolvai, în anii în care aceasta a studiat la Şcoala de Arte Francisc Hubic. „Bihorul are o şcoală de muzică foarte bună, ca dovadă numărul mare de tineri care se fac remarcaţi pe plan naţional şi internaţional. Pe lângă voce, aceştia trebuie să aibă ceva în plus, să aibă norocul să ajungă pe mâna cuiva care să ştie să le şlefuiască talentul, dar mai ales să fie la locul potrivit, în momentul potrivit", a spus Monica Molnar. Aceasta a subliniat că foarte mulţi orădeni au fost deja selectaţi pentru concursurile „X Factor" din Ungaria şi din România, dar şi la „Vocea României", care începe la toamnă, la Pro TV.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite