Aproape 40 de locuri de medic rezident au rămase neocupate în Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Absolvenţii de medicină nu vor să-şi facă rezidenţiatul la spitalele din Oradea
Absolvenţii de medicină nu vor să-şi facă rezidenţiatul la spitalele din Oradea

Cei 4339 de foşti studenţi care au terminat facutăţi de medicină din ţară şi-au ales ieri specializările pe care vor face rezidenţiatul. În judeţul Bihor, din totalul de 155 de locuri scoase la concurs, 40 nu au fost dorite de către absolvenţii de medicină. Motivul: examenul de rezidenţiat nu a fost promovat de destui absolvenţi, iar cei care au luat examenul au preferat alte centre medicale.

La centrul din Cluj-Napoca, unde s-a făcut ieri repartiţia pe locurile puse la dispoziţie în cadrul Rezidenţiatului 2011, tinerii absolvenţi de medicină au refuzat să vină pe locuri la Oradea. Cei mai mulţi dintre viitori medici care au terminat în oraşul de pe Crişul Repede au preferat să-şi facă specializarea în spitalele din Cluj-Napoca. Cele mai dorite specializări au fost dermatologia, urologia şi nefrologia, restul domeniilor fiind evitate de către viitorii rezidenţi.

Specializări pentru străinătate

Cele mai multe posturi rămase neocupate în Oradea sunt din domeniul recuperării medicale, 14 locuri fiind puse la dispoziţia absolvenţilor, dar lipsa de căutare a domeniului în străinătate a făcut din fizioterapie un domeniul nedorit. Următorul pas după atribuirea locurilor, pentru absolvenţii din judeţ, va fi semnarea contractului cu Direcţia de Sănătate Publică din Bihor, ca din 1 ianuarie, 110 noi medici să apară pe holurile spitalelor orădene.    

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite