Bihorul este liderul regiunii de dezvoltare Nord-Vest la accesarea de fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Pe lângă faptul că județul nostru are cel mai mare număr de proiecte din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, de miercuri deține și președinția Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CDR).

Radu Țîrle, președintele Consiliului Județean Bihor, a fost numit miercuri președintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională, al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, făcând echipă cu Tiberiu Marc, președintele Consiliului Județean Sălaj. „Numirea se face prin rotație. Ultima oară când Bihorul a deținut conducerea consiliului a fost în 2003", a spus Radu Țirle.

Claudiu Coșier, directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest a subliniat că județul Bihor este lider în ceea ce privește numărul de proiecte din regiune. „În ultimii șapte ani Bihorul a avut o evoluție remarcabilă. Dacă la început nu existau proiecte majore, cu impact, acum cele mai multe contracte pe proiecte mari sunt din Bihor", a spus Claudiu Coșier referitor la cele 42 de proiecte care vor fi derulate în județ, prin Programul Operațional Regional (POR). Acesta subliniat că Bihorul este lider și în provința proiectelor de dezvoltare a infrustructurii de afaceri, în acest domeniu existând proiecte de milioane de euro. „Acestea implică structuri de afaceri care vor contribui la dezvoltarea economică a județului", a spus Coșier.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite