Bihorenii vor să umple judeţul cu „case verzi”, prin fonduri nerambursabile de la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru al doilea an consecutiv, Bihorul se află pe locul doi în topul judeţelor cu cele mai multe dosare depuse pentru programul guvernamental „Casa Verde". Programul „Casa Verde" 2011 a fost un succes în Bihor. Şi în acest an, bihorenii s-au arătat dornici să-şi „înverzească" locuinţele, prin cele 1.130 de dosare depuse pentru programul guvernamental.

Cererile ce însumează aproximativ 7 milioane de lei depăşesc cu mult plafonul alocat judeţului Bihor, fapt pentru care, sumele se vor suplimenta de la alte judeţe care nu au înregistrat suficiente cereri, la fel cum s-a întâmpla şi anul trecut.

Pentru un mediu mai curat

Ediţia 2011 a programului guvernamental „Casa Verde" s-a desfăşurat în perioada 1 iunie-1 iulie. În acest interval de timp, bihorenii au putut depune dosare la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Bihor pentru a beneficia de finaţare la achiziţionarea de instalaţii ce folosesc surse alternative de energie. Prin acest proiect, autorităţile au urmărit îmbunătăţirea calităţii principalilor factori de mediu, dar şi reducerea gradului de poluare.

„Scopul programului îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii apei, aerului şi solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului şi a combustibililor fosili utilizaţi pentru producerea energiei termice folosite pentru încălzire şi obţinerea apei menajere", spune Sanda Mercea, consilier în cadrul APM Bihor.

Citeşte astăzi  în Adevărul de Transilvania cât a plătit o orădeancă pentru trei pompe de căldură, fără a lua finanţare prin „Casa Verde".

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite