Oradea: Bihorenii nu s-au înghesuit la urne dimineaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foarte puțini bihoreni au trecut pragul secțiilor de votare în această dimineață.

505.197 de bihoreni cu drept de vot sunt aşteptaţi azi la urne pentru a-şi alege reprezentanţii în Parlamentul European. Ei vor putea vota într-una din cele 651 de secţii de votare deschise în judeţ. Alegătorii pot vota şi în altă circumscripţie electorală decât cea de care aparţin, pe listele suplimentare, dar vor preciza că nu au mai votat în altă parte. La nivel naţional se estimează că vor vota în jur de 40% din alegătorii cu drept de vot. Ei au de ales între candidaţii a patru partide parlamentare, trei partide neparlamentare şi doi independenţi.

Fără incidente

Secţiile de votare sunt supravegheate de peste o mie de cadre ale Ministerului de Interne. Până la ora 21.00, când se închid secţiile de votae, pe o rază de 500 de metri de acestea nu se pot comercializa băuturi alcoolice.
Buletinele de vot vor fi predate Biroului Electoral Judeţean (BEJ) pe baza programării, până mâine la ora 16.30. Graficul de preluare a buletinelor de vot şi a proceselor verbale a fost realizat pentru a evita aglomeraţia al BEJ. Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții BEJ, la deschiderea secțiilor nu au fost înregistrate evenimente.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite