Bihorenii sunt așteptați să lucreze alături de voluntari americani, la ridicarea unei case

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Casele Habitat prind contur
Oradea: Casele Habitat prind contur

Voluntari din Statele Unite ale Americii vor veni în Bihor înainte de Paște, pentru a construi o locuință pentru o familie sărmană, din localitatea Buntești. Aurora Horge, mama muncitoare a doi copiii, a lucrat și ea ca voluntar la ridicarea altor case pentru sărmani, acum fiind rândul ei să fie ajutată.

Aurora speră să primească de Paşte o locuinţă construită de voluntari, cu resurse din comunitate. „Habitat pentru Umanitate Beiuş construieşte în fiecare an o locuinţă simplă şi decentă, în preajma marii sărbători creştine a Învierii Domnului, pentru o familie nevoiaşă. Este o tradiţie care datează din anul 2000", spune Emil Popa, manager comunicare la Habitat pentru Umanitate Beiuș.  

Visează la o viață decentă

În prezent familia Aurorei locuiește într-o singură încăpere dintr-o cocioabă veche de 70 de ani din satul Bunteşti, ridicată din chirpici şi peticită pe ici pe colo. „Se încălzesc cu o sobă veche pe care mama pregăteşte copiilor mâncarea. Au o fântână în curte de unde scot apă, însă vara deseori este secată şi atunci Aurora cară apă din vecini cu găleţile. Ea este şi mamă şi tată, crapă lemne, spală hainele cu mâinile vrednice şi le duce apoi la pârău să le clătească. Iarna e foarte greu fără baie mai ales pentru copiii care cresc", descrie Emil Popa condițiile triste în care trăiesc  Aurora, Andrei (mezinul familiei) și Ana-Maria, în vârstă de 12 ani. „Abia aştept să pot dormi singură în pat, dar totuşi, cel mai mult îmi doresc o baie!" mărturiseşte Ana-Maria.

Au nevoie de ajutor

Lucrările la casa mult visată au demarat deja, fundaţia fiind pregătită. „S-au înscris şi voluntari care să ducă la bun sfârşit lucrările iar prima echipă va veni tocmai din America. Vor începe cu ridicarea pereţilor, în ultima săptămână din martie. Pentru ca Aurora, Andrei şi Ana-Maria să se bucure de căldura unui cămin de Paşti, Habitat mai are nevoie de resurse materiale şi financiare importante ca să poată finaliza construcţia", spune Emil Popa. Acesta solicită sprijinul bihorenilor, pentru a finaliza la timp casa Aurorei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite