Oradea: S-a confirmat primul caz de gripă porcină din Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: S-a confirmat primul caz de gripă porcină din Bihor
Oradea: S-a confirmat primul caz de gripă porcină din Bihor

Zoe Bitea, director adjunct la Direcția de Sănătate Publică Bihor, a declarat în această dimineață, pentru Adevărul de Seară Oradea, că Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat vineri primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 din Bihor.

„În urma anchetei epidemiologice au fost identificați 20 de contacți, care sunt sub supraveghere medicală, timp de șapte zile”, a spus Zoe Bitea. Potrivit acesteia, tânăra se simte bine, fiind internată la secția de Boli Infecțioase din Oradea.

Pacienta a călătorit în Egipt

Se pare că persoana infectată este o orădeancă de 22 de ani, întoarsă recent din luna de miere din Egipt. Există zvonuri că ar fi asistentă la maternitatea din Oradea. Zoe Bitea a refuzat să de detalii cu privire la ocupația femeii, subliniind doar că atitudinea acesteia a fost responsabilă față de comunitate, prezentându-se imediat la medicul de familie.

Liana Antal, managerul maternității din Oradea, a spus că niciuna dintre asistentele care lucrează în ture nu ar avea probleme de sănătate. „Aceasta nu este o informație de interes public”, a răspuns Liana Antal când a fost întrebată dacă persoana infectată lucrează sau nu la maternitate.

Urmărește acest subiect pe oradea.adevarul.ro

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite