Oradea: Criza se apropie de sfârșit, în Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A crescut numărul angajatorilor și al salariaților, în județul Bihor, în ultimele două luni. Specialiștii vorbesc despre un posibil sfârșit de criză.

Numărul contractelor de muncă nou înregistrate a crescut cu peste 1.300, în luna octombrie comparativ cu sfârșitul lunii august, în Bihor. De asemenea, numărul angajatorilor nou înregistrați s-a mărit de la 106 în august, la 153 în octombrie. „Datele demonstrează o fază incipientă de ieșire din criză”, a spus astăzi Simona Iancu, director coordonator adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bihor.

Creșteri, raportate la cifre scăzute
Dacian Palladi, consultant în afaceri, crede că, în economia reală, lucrurile încep să se miște, pe un trend crescător, însă raportat la scăderea bruscă determinată de criză. „Întreprinzătorii încep să recupereze, cu alt tonus și altă anvergură, însă totul este sub semnul incertitudinii”, spune Dacian Palladi.

Concedieri, pe timpul iernii
Pe de altă parte, pentru perioada următoare, șase angajatori, din turism și construcții, și-au anunțat intenția de concedia 682 de persoane. „În octombrie în Bihor au fost radiate 110 unități iar 25 și-au suspendat activitatea, pe trei ani”, a mai spus Simona Iancu.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite