Bicicliştii din Oradea sunt aşteptaţi, mâine, în Parcul Magnoliei la Critical Mass 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă ediţie a Critical Mass are loc, mâine, la Oradea, de la ora 18.00. Evenimentul este organizat în cadrul Săptămânii Mobilităţii Europene -Luptă pentru aer curat în Europa, de Asociaţia Pro Bikers Bihor în parteneriat cu Asociaţia Societatea Carpatină Ardeleană Judeţul Bihor, Inspectoratul de Poliţie a Judeţului Bihor, Primăria municipiului Oradea şi Administraţia Bazinală Ape Crişuri.

Evenimentul reprezintă o întrunire a bicicliştilor cu deplasare  pe câteva dintre străzile cele mai aglomerate din oraş. Acţiunea are ca scop atragerea atenţiei asupra dreptului pe care îl are fiecare biciclist să circule pe stradă. Sloganul întruniri este „Noi nu blocăm traficul, noi facem parte din trafic. Bicicletele nu poluează".

„Circulaţia cu biciclete nu numai că nu este poluantă dar e şi foarte sănătoasă. Dacă oamenii, care nu au neapărat nevoie de maşină pentru a circula folosesc biciclete sau alte mijloace de transport, oraşul devine mai curat, cu un aer mai sănătos, care serveşte la sănătatea tuturor Orădenilor", a spus Mircea Crăciun, vicepreşedintele asociaţiei Pro Bikers Bihor.

Startul se va da din Parcul Magnoliei bicicliştii urmând să parcurgă următorul  trase: str. Transilvaniei - B-dul. Dacia - Parcul Petofi - B-dul Magheru - pista de biciclete de pe malul Crişului - Piaţa Unirii, oprire în fata Primăriei şi  ridicarea biciletelor -  pista de biciclete de pe malul Crişului - Podul  Decebal - B-dul Decebal - Calea Aradului - strada Ogorului - parcarea  Era Shopping Park, unde vor avea loc demonstraţii de BMX şi Trial.  

Ce este Critical Mass?

Critical Mass este un eveniment început în anul 1992 în San Francisco iar numele său a fost adoptat ca nume general pentru toate evenimentele de acest tip care au început să apară în aceeaşi perioadă şi în alte oraşe. Se estimează că evenimente de tipul Masa Critică au loc în peste 325 de oraşe din lume. Este în general înţeles ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport, nepoluante, şi de a atrage atenţia asupra problemelor de siguranţă a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiţi să împartă drumul cu traficul motorizat.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite