Bazinul olimpic din Oradea, pepinieră de campioni la polo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Rezultatele obţinute în ultimii ani la polo atât de juniori, cât şi de seniori a făcut din Oradea capitala acestui sport. Bazinul olimpic orădean este unul dintre cele mai moderne din ţară care oferă iubitorilor acestui sport condiţii foarte bune.

Construit în urmă cu câţiva ani, bazinul atrage ca un magnet copiii spre înot. Odată ce ajung să iubească apa, o bună parte dintre ei aleg să se îndrepte spre polo. „În Oradea, polo este un sport cu potenţial datorită bazinului olimpic. Primăria Oradea a iniţiat, în urmă cu doi ani, o acţiune prin care copiii din clasa a doua îşi petrec o oră de educaţie fizică înotând. Pe lângă mişcare, copiii se dezvoltă sănătos", a spus Ionel Bungău, directorul Clubului Sportiv „Crişul Oradea".

Sportivi de aur

La nivelul oraşului sunt nouă echipe de polo. Echipa CSM - Digi a încheiat campionatul din acest an fără înfrângere, reuşind astfel să câştige titlul naţional şi Cupa României. La începutul lunii, CSM Oradea juniori 3 a devenit campionană naţională. Poloiştii antrenaţi de Ciprian Câmpianu au reuşit să fie mai valoroşi decât alte echipe cu renume cum ar fi Dinamo, Steaua sau Triumf. Lotul campionilor a fost format din Raul Gavriş, Emanuel Danciu - portari, Kovacs Viktor, Bogdan Remeş, Gui Zalan, Zsiros Patrik, Andrei Podină, Leonard Pop, Gabriel Indig, Erik Hainer, David Mudura, Cristian Drăghici şi Laurenţiu Hărduţ. Totodată, cel mai tehnic jucător a fost desemnat Erik Hainer, care a primit şi trofeul de golgeter al campionatului.

Dezvoltare armonioasă

Pentru a ajunge să practice acest sport, aspiranţii trebuie să ştie înota foarte bine. „Orice copil care doreşte să practice polo trebuie să stăpânească foarte bine înotul. De asemenea contează viteza de înot şi, totodată, înălţimea. Fiecare post are aumite cerinţe", a mai precizat Ionel Bungău. Se ştie că înotul este unul ditre sporturile care dezvoltă în mod armonios corpul. „Copiii care aleg să practice acest sport vor avea parte de o sănătate şi o educaţie aparte. Nu toţi vor fi campioni, dar toţi vor ajunge să privească viaţa altfel", a afirmat directorul Clubului Sportiv Crişul.

Orădenii care doresc să înoate în Bazinul Olimpic îşi pot face abonament, care costă între 50 şi 300 de lei, în funcţie de intervalul orar la care aleg să meargă. Totdată, pe baza abonamentului pot intra gratuit la toate meciurile de polo care se desfăşoară la Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite