Baschetbaliștii orădeni îl comemorează astăzi pe regretatul Antonio Alexe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi se împlinesc cinci ani de la moartea fostului baschetbalist orădean Antonio Alexe. Prietenii și colegii sportivului orădean îi aduc astăzi un omagiu celui care a fost potriviti lui Șerban Sere "cel mai mare baschetbalist din ultimii 20 de ani".

Au trecut cinci ani de la moartea sa, iar prietenii îi simt și acum lipsa. Nimic nu le va umple golul lăsat de Toni. "Era un extraordinar. Orice îi cereai, Toni nu te refuza. Mi-a fost ca un frate" - așa era perceput Antoni Alexe, omul care iubea viața și baschetul, de Victor Mihalcea, jurnalist sportiv și prieten  al fostului baschetbalist.

20 ianuarie 2005 - Asesoft Ploieșt obținea calificarea în Final Four al Fiba Euro Cup, asta după ce cu un an în urmă echipa câștigase competiția. Căpitanul superechipei era nimeni altul decât orădeanul Antonio Alexe, omul care împreună cu baschetbalistul Șerban Sere și cu orădeanul Mircea Matei au pus bazele Clubului Atletic Oradea.

Antonio Alexe și-a condus echipa spre victorie asta în ciuda faptului că Asesoft avea nevoie să învingă la o diferență de 19 puncte pentru a-și asigura calificarea. Toni a făcut mai mult. După ce în meciul tur, ploieștenii pierduseră la 18 puncte diferență pe teren propriu, Asesoft s-a impus la 30 de puncte. Jucătorii, echipa, suporterii au sărbătorit calificarea însă Antonio Alexe a decis să facă o surpriză familiei și în miez de noapte a pornit spre Oradea. Nu a mai ajuns să se bucure alături de familie pentru că drumul i-a fost întrerupt la Sinaia. Într-o curbă, mașina pe care o conducea s-a izbit de un camion. Antonio Alexe a murit! O țară întreagă a fost șocată.

Mărturiile celor care l-au cunoscut

"Era să leșin. Parcă mi-a murit un frate", a spus jurnalistul și prietenul lui Antonio Alexe, Victor Mihalcea. Orădeanul și-a adus aminte de omul pe care nu l-a mai întâlnit niciodată. "Era un băiat super. I-a plăcut viața  și își iubea mai mult decât orice fiica. Pe strada pe care locuia era o braserie. Acolo avea locul lui, masa lui. Stătea la povești cu oamenii de rând și încerca să îi ajute. Nu îi refuza", și-a amintit Victor Mihalcea. Toni Alexe a făcut multe pentru baschetul românesc și a crezut în revigorarea celui din Oradea. Căpitanul lui Asesoft, prietenul său Șerban Sere și Mircea Matei au pus bazele Clubului Atletic Oradea. "În 2002, i-am văzut pe cei doi la o emisiune difuzată de postul local de televiziune. Vorbeau despre revigoarea baschetului în Oradea. În 2003, am pus bazele CAO. Toni se simțea dator să facă ceva pentru Oradea. Era trecut prin fenomen și a realizat că poate face ceva pentru acest oraș așa că împreună am pus bazele clubului cu care am evoluat doi an în divizia B până ne-a preluat Clubul Sportiv Municiapal", ne-a spus Mircea Matei.

Comemorat de prieteni, la cimitir

În această dimineață, de la ora 11.00, baschetbaliștii orădeni i-au adus un omagiu celui care a fost Antonio Alexe. Ca de fiecare dat, de cinci ani încoace, jucătorii Clubului Sportiv Municipal, prietenii și cunoscuții lui Toni Alexe aprind o lumânare la mormântul baschetbalistului. Este modul lor de a-și manifesta durerea pe care o simt în fiecare an, pe 21 ianuarie. "Era un băiat sufletist, pasionat de tot ceea ce făcea, își dădea viața pe teren pentru baschet. Un caracter puternic, reușea tot ce-și propunerea să facă. Cel mai bun jucător din România, din ultimii 20 de ani", a spus despre fostul baschetbalist Șerban Sere, care astăzi a vizitat mormântul lui Toni Alexe.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite