UPDATE Bărbat arestat pentru că și-ar fi violat fiica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un orădean a fost arestat vineri pentru 29 de zile, pentru că ar fi violat o adolescentă.

Orădeanul Kralocki Iosif este anchetat pentru că ar fi violat adolescenta în vârstă de 15 ani. Procurorii spun că fetița ar fi fost violată de la vârsta de 13 ani. Bărbatul a fost arestat vineri și este cercetat pentru viol. Adolescenta de care acesta a abuzat este bolnavă psihic.

În urmă cu două săptămâni, la telefonul copilului, 983, a fost înregistrată o reclamaţie care aducea în prim plan un abuz sexual asupra unei  fete de 15 ani. La adresa indicată de apelant, s-au deplasat imediat inspectori din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor şi poliţişti.

„Exista suspiciunea că tatăl avea o relaţie nepotrivită cu fiica sa, motiv pentru care copila a fost instituţionalizată în regim de urgenţă într-un centru de plasament”, ne-a declarat Szarka Arpad, directorul Direcţiei pentru Protecţia Copilului. Cazul a ajuns în atenţia procurorilor care au demarat cercetările. Bărbatul care a ajuns în atenţia anchetatorilor se numeşte Kralocki Iosif, tată al unei fete cu handicap. „De doi ani, bărbatul abuza de fiica sa grav bolnavă”, a spus Viorel Gavra, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

În urma cercetărilor, procurorii bihoreni au cerut arestarea lui Kralocki Iosif. Bărbatul a fost prezentat, vineri, în faţa magistraţilor de la Tribunalul Bihor, care au eliberat pe numele său mandat de arestare pentru 29 de zile pentru viol şi incest. 

Plătit să o îngrijească

Pentru că fata suferea de handicap grav, tatăl său a fost numit îngrijitor personal. Era înscris în evidenţele Administraţiei Social Comunitare Oradea, primea lunar 630 lei şi spor de vechime pentru că îşi îngrijea copilul. „Până la finalizarea cercetărilor, ea va rămâne într-un centru de plasament”, a declarat Szarka Arpad.

În ultima lună, la telefonul copilului au fost preluate opt sesizări privind abuzuri. „Cinci cazuri au fost confirmat, iar patru sunt în lucru. Vorbim despre abuz fizic, sexual sau emoţionat asupra unui copil”, ne-a declarat Raluca Erina, Direcţia Genereală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite