Orădenii preferă să stea acasă, pe vreme de criză, chiar dacă agențiile au oferte de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe pârtiile de schi din Austria vor fi mai puţini români de sărbători
Pe pârtiile de schi din Austria vor fi mai puţini români de sărbători

Nesiguranţa financiară îi împiedică pe cei pasionaţi de călătorii să plănuiască o excapadă în străinătate. Cu toate că agenţiile de turism au oferte pentru Crăciun şi Revelion foarte variate şi la preţuri acceptabile, românii preferă să stea acasă.

Agenţiile de turism au scos la rampă ofertele pentru petrecerea sărbătorilor în străinătate, fie în marile oraşe europene, fie în staţiunile de schi din Austria sau Slovacia.
„Avem oferte foarte variate, cele mai ieftine pornesc de la 103 euro pentru o persoană, un apartament pentru patru persoane, fără masă inclusă, în Austria, în zonă cu 51 de kilometri de pârtie. Avem şi hoteluri de 3 stele, cu regim de demipensiune la preţul de 315 euro pe persoană pentru Crăciun, tot în Austria, la Mölltal. În aceşti bani este inclusă şi masa de Crăciun. De Revelion, în aceeaşi zonă, preţul este de 336 de euro de persoană, cină festivă”, adeclarat Szabo Zsuzsa, reprezentant agenţie de turism.

Oferte în capitale europene
Agenţiile de turism au oferte şi pentru amatorii de excursii în oraşele mari ale Europei. „Revelion în Atena de la preţul de 349 de euro pentru o persoană, patru nopţi la hotel de 4 stele. Pachetul include drumul cu avionul, micul dejun şi cina de Revelion. În Turcia la hotel de 5 stele, două mese pe zi şi cina de Revelion inclusă, la preţuri începând de la 316 euro pentru o persoană. Oferta include drumul cu autocarul”, a declarat Ioana L., reprezentant agenţie de turism. Cei mai romantici pot să aleagă o excursie de Revelion la Paris, la preţul de 449 de euro pentru o persoană, hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus. Oferta include drumul cu avionul şi cina de Revelion. Chiar dacă preţurile pentru petrecerea sărbătorilor în străinătate nu sunt foarte mari, reprezentanţii agenţiilor de turism spun că numărul clienţilor este mai mic anul acesta.
„Anul acesta am avut mai puţini clienţi, comparativ cu anul trecut. Oamenii se tem să cheltuie bani foarte mulţi pe concedii în condiţiile de acum”, spune Szabo Zsuzsa.

Orădenii fac economii
Potrivit reprezentanţilor agenţiilor de turism, orădenii preferă să-şi pună banii la ciorap şi să-şi petreacă sărbătorile acasă. „Am vrea foarte mult să mergem la schi în Austria de Revelion, dar anul acesta probabil că o să renunţăm pentru că nu ştim ce va fi anul viitor. Chiar dacă avem locuri de muncă acum şi eu şi soţia, nu putem şti ce se va întâmpla de la 1 ianuarie 2010. Probabil că vom merge la schi abia în martie, când vom avea siguranţa locului de muncă”, a spus Radu Nemţeanu, bancher. Aşadar chiar dacă au bani, români preferă să nu-i cheltuie pe excursii, ci să-i ţină pentru vremuri mai grele.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite