Secţia de balneologie a Spitalului din Marghita, cea mai performantă din Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul din Marghita a fost modernizat şi acum are cea mai performantă secţie de balneologie din judeţul Bihor, a cărei clădire a fost inaugurată oficial sâmbătă. După ce a înghiţit 3,4 milioane de lei, secţia de balneologie a spitalului din Marghita îi va face concurenţă celei din Băile Felix.

În modernizarea secţiei  s-au investit 3,4 milioane lei, iar la dispoziţia celor care vor să se trateze la Marghita stau acum 20 de saloane a câte două paturi fiecare. Potrivit informaţiilor primite de la Iuhasz Ienciu Camelia, şefa secţiei de balneologie a Spitalului Municipal „Dr. Pop Mircea" din Marghita, jumătate dintre cele 20 de saloane sunt disponibile în regim hotelier.

„Noi lucrăm cu bolnavi cronici, care vin în serii de câte zece zile lucrătoare, iar internarea se face pe bază de planificare cu trei luni înainte. Persoanele care nu vor să aştepte vor putea beneficia de acum de regim hotelier, de internare contra-cost, care presupune cazarea şi patru proceduri decontate de către CAS", a explicat Iuhasz Ienciu Camelia.

Concurenţă pentru Felix

Aceasta a spus că saloanele care vor fi ocupate în regim hotelier sunt destinate pacienţilor din judeţele Sălaj, Satu Mare, Cluj şi Maramureş, dar şi bihorenilor. „Vom funcţiona la noul sediu peste aproximativ două săptămâni, dar deja avem solicitări din alte judeţe, pentru tratamente în regim hotelier", a spus şefa secţiei de balneologie.

Având în vedere faptul că mulţi pacienţi mergeau până acum la spitalul de recuperare din Băile Felix, fiindcă acolo nu trebuie să iasă din spital pentru a beneficia de tratament, Iuhasz Ienciu Camelia are convingerea că de acum înainte pacienţii vor veni să se trateze la Marghita. „Mizăm pe acest lucru. Ne dorim să fim o concurenţă pentru Băile Felix", a mărturisit specialistul.

Promoţii în primele luni

Deşi inaugurarea oficială a avut loc sâmbătă, în prezenţa lui Cseke Attila, fostul ministru al sănătăţii, noul sediu va fi funcţional abia peste două săptămâni. „Saloanele oferă confort hotelier înalt. Au două paturi şi baie proprie. Pacienţii au la dispoziţie un bazin mare şi săli de kinetoterapie, parafină, baie galvanică şi electroterapie. Numai aparatura a costat circa 100.000 de lei şi urmează să mai primim", a spus Iuhasz Ienciu Camelia. Potrivit acesteia, nu au fost stabilite încă tarifele de cazare, însă acestea vor fi competitive. „În primele luni vom avea preţuri promoţionale", a subliniat şefa de secţie. 

Personal bine pregătit

Dincolo de modernizarea clădirii şi a dotărilor, Cseke Attila a subliniat că secţia de balneologie de la Marghita dispune şi de personal bine pregătit şi atent la nevoile pacienţilor. „Nu veţi găsi nicăieri în judeţul Bihor condiţiile şi infrastructura de aici. Aceste investiţii sunt atât pentru pacienţi, cât şi pentru confortul medicilor. Însă dacă pacienţii vor pleca de aici nemulţumiţi, problema nu va fi infrastructura",  a spus Cseke.

Accesibil

Potrivit lui Marius Pîrcioagă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, pacienţii se pot interna la secţia de balneologie de la Marghita pe bază de bilet de trimitere şi recomandare din partea medicului de familie. Tarifele pentru regimul hotelier vor fi stabilite prin hotărâre de Consiliu Local, însă vor fi conforme celor practicate în sistemul sanitar public. „În Băile Felix, de exemplu, funcţionează sistemul de coplată. Cazarea şi masa costă circa 30 de lei pe zi, plus tratamentele, care sunt decontate de CAS", a spus Pîrcioagă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite