Băile termale și peisajul cartstic atrag ca un magnet turiștii în judeţul Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piscinele de tratament sunt pregătite pentru turişti
Piscinele de tratament sunt pregătite pentru turişti

În plin sezon estival, Bihorul atrage ca un magnet turiștii prin cea mai mare stațiune balneoclimaterică din țară, sau prin rezervațiile naturale din Padiș. Alături de cele două puncte de atracție cu vechime, un complex balnear din satul Sarcău atrage mii de turiști pe an, datorită apei termale deosebite din zonă.

Sezonul estival a umplut stațiunile din județul  Bihor de turiști. De la vârstnici la tineri, inidferent dar vor turism rural, ecologic sau doar o stațiune de agrement, turiști din România și Ungaria poposesc în județul nostru, renumit pentru apa termală și pentru rezervațiile naturale din Apuseni. De departe cea mai căutată stațiune este Băile Felix, cunoscută și drept cea mai mare stațiune balneoclimaterică din România.

Stațiunea are patru bazine cu apă termală, la care se adaugă piscinele private și spațiile de agrement ale hotelierilor.  Agenții de turism spun că de la un an la altul cererile rămân pe val, chiar dacă numărul unităților de cazare este în creștere. „În Băile Felix vin turiști din toate colțurile țării și este tot timpul plin, în special în sezonul estival", spune Diana Cseke, agent de turism. „Spre exemplu în acest an, am primit de la hotelieri mailuri cu stop-sales, pentru că nu mai existau locuri decât după finele lunii august", a mai completat Cseke.

Citeşte mâine în Adevărul de Transilvania
despre staţiunea balneară care se naşte la Sarcău!

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite