Bacalaureat 2012: S-a dat startul înscrierilor la examenul Maturităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această săptămână elevii de liceu, care termină clasa a douăsprezecea, îşi completează fişele pentru înscrierea la Bacalaureat. În mai puţin de două săptămâni ei vor susţine prima probă a examenului, cea orală la limba şi literatura română.

Examenul de Bacalaureat a intrat pe ultima sută de metri. Începând de ieri şi până pe 30 mai elevii din clasa a douăsprezecea au de completat fişele de înscriere la Bacalaureat. Pe 1 iunie clopoţelul va suna ultima dată pentru ei, urmând ca din 11 iunie şi până în 6 iulie să intre în febra examenelor.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, începe în 11 iunie şi se încheia pe 13 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice la limba maternă.

Între 18 și 22 iunie, elevii vor susține proba de evaluare a competențelor digitale, iar în perioada 25 și 27 iunie va avea loc proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Examenele scrise vor începe pe 2 iulie cu proba la limba și literatura română, proba scrisă la limba și literatura maternă (3 iulie), proba scrisă corespunzătoare profilului (4 iulie) și proba scrisă la alegere din aria specializării (6 iulie).

Rezultate Bacalaureat 2012

Rezultatele obținute la examenul Maturităţii vor fi afișate pe 8 iulie, iar eventualele contestații se pot depune pe 9 iulie, în intervalul 08.00 -12.00. Rezultatele finale vor fi afișate pe 13 iulie.

Elevii care nu reuşesc să promoveze Bacalaureatul în vară, mai au o şansă în toamnă. Înscrierile se fac în intervalul 16-20 iulie, urmând ca examenele să se desfăşoare între 20 şi 31 august.

Rămâi pe adevarul.ro, pentru a afla în timp real toate detaliile despre examenul de Bacalaureat: organizare, subiecte, rezultate Bacalaureat 2012, precum și multe alte știri și evenimente legate de acest examen.

 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite