În Oradea, unde dă chix administraţia publică face profit investitorul privat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La un an de la inaugurare, Piaţa West Market se extinde pentru a face faţă cererilor, în timp ce sectorul legume-fructe al Pieţei Obor este pustiu. Reprezentanţii Administraţiei Domeniului Public (ADP), care se ocupă de pieţele din oraş, se scuză că nu au bani şi că trebuie să respecte proceduri, pentru a ţine pasul cu concurenţa.

Sectorul de legume-fructe al Pieţei Obor, care se întinde pe o suprafaţă de peste 5 ha, nu a mai văzut comercianţi de mai bine de cinci luni. „Nu se mai vând fructe şi legume, de când au fost mascaţii, în luna februarie", a spus Florin Alexandru, purtător de cuvânt la Administraţia Domeniului Public. Cu marfa ascunsă, degradată din cauza condiţiilor insalubre, fără acte de provenienţă, astfel îşi comercializau marfa producătorii sau vânzătorii, în Piaţa Obor.

De incapacitatea administraţiei publice de a rezolva problema Pieţei Obor a ştiut să profite un fost pieţar, „şcolit" în pieţele din cartierele orădene. Rareş Ţicra, administratorul Pieţei West Market, a deschis anul trecut în luna iulie o piaţă de legume şi fructe în care a investit aproximativ zece milioane de lei.

„Este o investiţie pe termen lung, pe care nu mă aştep să o recuperez mai devreme de cinci ani", a spus Rareş Ţicra. Cu toate acestea, el continuă să investească şi să extindă piaţa, pentru a răspunde cererii tot mai mari din rândul comercianţilor.
În momentul de faţă are 80 de contracte de închiriere încheiate pentru o perioadă de un an şi o sută de persoane fizice şi juridice care plătesc zilnic sume între 20 şi 30 de lei pe zi, pentru a-şi vinde marfa în piaţa privată.

Citeşte în săptămânalul ADS Oradea pe care-l găseşti la chioşcuri care este reţeta succesului
şi ce spun comercianţii din Piaţa West Market !

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite