BASCHET Americanul Will Franklin, ghinionist în debutul campionatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Will Franklin nu va mai putea juca cel puţin şase luni
Will Franklin nu va mai putea juca cel puţin şase luni

Coordonatorul de culoare al baschetbaliştilor orădeni va sta pe tuşă cel puţin 6 luni, din cauza unuei rupturi de ligamente. În ziua în care Will Franklin era operat, colegii săi de echipă au repurtat una dintre cele mai strălucite victorii din istoria clubului. CSM Oradea a învins cu 86-79, campioana României Asesoft Ploieşti

Pronostic dur pentru jucătorul american al echipei de baschet CSM Oradea. Will Franklin, unul dintre cei mai importanţi jucători ai lotului pregătit de Cristian Achim, va lipsi de pe bancă tot campionatul. Coordonatorul de culoare a fost operat vinerea trecută la o clinică privată din Oradea, de ruptură de ligamente. Specialiştii spun că baschetbalistul va sta departe de terenul de joc, cel puţin şase luni.

„Nu va mai face parte din lotul echipei pentru acest sezon. Noi suntem alături de el şi rămâne în vederile noastre pentru următorul campionat. El trebuie să se concentreze acum pe recuperarea sa şi sperăm să revină cât mai repede la forma din trecut", a spus managerul echipei, Şerban Sere. Acesta a precizat că toate cheltuielile cu intervenţia chirurgicală a jucătorului au fost suportate de clubul orădean, însă imediat ce jucătorul american îşi va reveni, contractul dintre cele două părţi va fi reziliat pe cale amiabilă.

La 24 de ore de la operaţie, baschetbalistul a declarat că îşi doreşte să se recupereze cât mai curând posibil. „Am venit să joc pentru Oradea pentru că ştiam că aici există seriozitate.

Tot ceea ce mi-am dorit a fost să joc baschet şi să devin cel mai bun coordonator din campionatul României. Am vrut să fiu cel mai bun pentru echipa din Oradea", a spus Will Franklin. Americanul roş-albaştrilor le-a mulţumit colegilor şi fanilor care pe durata perioadei de spitalizare i-au transmis mesaje de încurajare. „Aş vrea să le mulţumesc tuturor pentru mesajele lor. Promit să revin pe teren cât mai curând posibil", a adăugat baschetbalistul.

Franklin şi-a petrecut sezonul precedent la formaţia campioană din Tunisia, alături de Predrag Badnjarevic, noul antrenor al echipei BC Timişoara, trecându-şi în palmares atât titlul cât şi cupa Tunisiei. De-a lungul carierei, americanul a trecut şi prin prima ligă a Germaniei, la formaţia New Yorker Phantoms Braunschweig. În 34 de meciuri, Will Franklin a înregistrat punctaje excelente. A marcat în medie 10 puncte şi a dat 4 pase decisive în 30 de minute de joc.

Citeşte mai multe despre acest subiect în noul număr al săptămânalului „ADS Oradea“, care  poate fi găsit la chioşcurile de ziare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite