Avocatul Ioan Sava a fost eliberat de către magistraţii Curţii de Apel Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul a fost ridicat dintr-o sală de judecată, de la Tribunalul Bihor
Avocatul a fost ridicat dintr-o sală de judecată, de la Tribunalul Bihor

Ioan Sava, reţinut miercuri seară de către procurorii DNA, pentru că ar fi făcut trafic de influenţă, ajutând  un complice la furt să obţină o pedeapsă cu suspendare din partea judecătorilor de la Curtea de Apel, a fost eliberat în noaptea de joi spre vineri, tocmai de către magistraţii Curţii de Apel Oradea.

Magistraţii au respins, joi seară, propunerea de arestare preventivă a avocatului orădean Ioan Sava. Potrivit informaţiilor transmise de către biroul de informare şi relaţii cu publicul al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, celebrul avocat orădean este cercetat penal pentru trafic de influenţă, în formă continuată.  „În cursul lunii februarie 2012, prevalându-se de influenţa pe care ar avea-o asupra judecătorilor de la Curtea de Apel Oradea, inculpatul Sava Ioan, în calitate de avocat în cadrul Baroului Bihor şi de apărător ales al unei persoane judecate pentru complicitate la infracţiunea de furt calificat (denunţător în cauză), a pretins şi primit de la denunţător, în două rânduri, suma totală de 7.000 de euro. Inculpatul a pretins şi primit banii sub pretextul că suma ar urma să fie remisă magistraţilor de la Curtea de Apel Oradea, învestiţi cu judecarea cauzei privind pe denunţător, pentru ca aceştia să dispună faţă de denunţător o pedeapsă cu suspendare", se arată în comunicatul DNA.

Eliberat de către cei asupra cărora susţine că are influenţă

În noaptea de miercuri spre joi, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea lui Ioan Sava, pe o perioadă de 24 de ore, fiind apoi prezentat Curţii de Apel Oradea cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile. Magistraţii au respins însă propunerea procurorilor DNA. „Împotriva acestei soluţii, DNA a declarat recurs, care se va judeca de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie“, a spus Adrian Haş, expert informare publică la Curtea de Apel Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite