Avocat reţinut de DNA Oradea pentru că ar fi primit 7.000 de euro pentru a ajuta un hoţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul a fost ridicat dintr-o sală de judecată, de la Tribunalul Bihor
Avocatul a fost ridicat dintr-o sală de judecată, de la Tribunalul Bihor

Avocatul orădean Ioan Sava a fost reţinut miercuri seară, pentru fapte de corupţie, potrivit informaţiilor primite de la Marius Iancu, procuror şef la Direcţia Naţională Anticorupţie Oradea.

Ordinul de reţinere a avocatului a fost emis miercuri seară, acesta fiind cercetat pentru trafic de influenţă. Celebrul avocat este acuzat că ar fi pretins şi primit 7.000 de euro de la un client, pentru a-i obţine o condamnare cu suspendarea executării, la Curtea de Apel Oradea. Cel care l-a denunţat este Ioan Morar Romocşa, condamnat  la 4 ani şi 3 luni de închisoare cu executare, pentru furt calificat, de către Tribunalul Bihor.

Percheziţii

Avocatul a fost ridicat, miercuri, dintr-o sală de judecată a Tribunalului Bihor, fiind condus la sediul DNA Oradea, pentru audieri. Ioan Sava a fost reţinut, iar locuinţa şi cabinetul acestuia au fost percheziţionate. „Procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Curţii de Apel Oradea cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile“, a transmis biroul de informare şi relaţii publice al DNA.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite