Orădeanul Mircea Matei, eliberat de la şefia Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pdl-istul Mircea Matei, şeful Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice a fost eliberat din funcţie de către premierul Victor Ponta.

Printre persoanele eliberate din funcţie, în cursul zilei de ieri, de către premierul Victor Ponta,  se află şi pdl-istul orădean Mircea Matei. "Primul-ministru Victor Ponta a semnat o serie de decizii privind revocarea din funcţii. Matei Mircea Leontin este eliberat din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice", se arată în comunicatul emis de Guvern. În locul or[deanului a fost numit Doru Cioca.

Matei a fost numit în anul 2010 la şefia ANRSC. În mandatul său Electrocentrale Oradea a fost supusă mai multor controale fiindu-i retrasă licenţa de furnizare şi distribuţie termică. La aceea vreme, Mircea Matei a afirmat că hotărârea a fost luată ca urmare a numeroaselor nereguli constatate şi a faptului ca reprezentanţii CET au sfidat ANRSC, nepunând în aplicare niciuna dintre recomandările făcute de echipele de control. Potrivit ANRSC, Electrocentrale Oradea ar fi încasat pe nedrept peste 2,4 milioane de lei, bani pe care va trebui să-i restituie, prin diminuarea facturilor din perioada următoare. Această sumă provine din diferenţele de facturare, între consumatorii preluaţi de la Transgex, care au plătit 193 lei pentru gigacalorie, şi consumatorii care au plătit 235 de lei pe gigacalorie.

Coincidenţă

Decizia ANRSC a venit cu numai câteva ore înainte ca municipalitatea să prezinte proiectul de retehnologizare a CET Oradea, prin Programul Operațional Sectorial (POS) de Mediu.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite