Audierile de la DNA Oradea i-au adus lui Borbely o cerere de urmărire penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Naţională Anticorupţia Orada a început, vara trecută, o anchetă în care era vizat Ministrul Mediului, Laszlo Borbely. Demnitarul a fost cercetat pentru trafic de influenţă, dupa ce apartamentul soacrei sale a fost renovat de o firmă care a primit contracte grase cu statul.

La aproape nouă luni de când la DNA Oradea erau audiate mai multe persoane în acheta ce-l viza pe ministrul Mediului, Laszlo Borbely,  Direcţia Naţională Anticorupţie a sesizat Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a solicita Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor de  obţinere a cererii necesare urmării penale a deputatului, pentru  trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, în formă continuată.

Printre persoanele audiate la sediul DNA Oradea, în luna iulie, anul trecut, s-a aflat soţia şi soacra fiicei lui Laszlo Borbely. Cele două au fost citate pentru a lămuri problema apartamentului pe care firma SC Lescaci Com SRL din Negreşti Oaş l-ar fi renovat în schimbul unor contracte de la Apele Române.

Conform DNA, în cursul anului 2011, Ioan Ciocan, în calitate de reprezentant legal al firmei Lescaci Com SRL Negreşti Oaş, prin intermediul lui Szepessy Szabolcs, ar fi cumpărat influenţa lui Laszlo Borbely, ministru al Mediului şi Pădurilor, prin amenajarea unui apartament al ministrului, lucrări în valoare de aproximativ 20.000 euro, pe cheltuiala societăţii sale. Administratorul firmei, Ioan Ciocan, este ginerele lui Gheorghe  Ciocan, liderul PSD Satu Mare, fiind ales deputat în 2008. Gheorghe Ciocan a fost prefect şi preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare. Firma a fost în vizorul Curţii de Conturi în 2009, chiar la cererea ministrului Borbely. Ulterior, Lescaci Com SRL i-a amenajat apartamentul ministrului şi a fost ocolită de verificări

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite