Atrași de misterul României, studenții străini țin trainguri în Oradea pentru adolescenți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru studenți străini vor petrece șase săptămâni în România, alături liceenii care vor să-și descopere cariera perfectă. Tinerii spun că au ales România atrași de misterele Transilvaniei și de legenda lui Dracula dar sunt plăcut impresionați de oamenii primitori și de arhitectura clădirilor.

Proiectul Grow înseamnă atât pentru elevi cât și pentru studenți o șansă de a învăța ceva nou, împreună. Dacă orădenii s-au încris curioși de cum este viața de dincolo de granițe, studenții au fost atrași de misterul României.

"Pentru asiatici România este o o țară nedescoperită. Am auzit de legenda lui Dracula și de misterele Transilvaniei, dar nu știam nimic despre oameni, despre orașe", spune Megan Ong Aishan.

"Am rămas impresionat de arhitectura din Transilvania, de oameni ,care sunt foarte entuziaști, și de mămăligă", declară John Kelly. "Am avut de ales între România, China și India și am decis să descopăr viața din Europa de Est", explică John.

"Înainte de a veni aici auzisem doar de legende cu vampiri și de faptul că sunt mulți oameni bruneți, cu ten închis. Am rămas mirat să văd că nu este așa. Și la fel ca ceilalți am fost impresionat de clădirile vechi și oamenii săritori", spune și Maciej Ciosek. Tinerii spun că abia așteaptă să descopere secretele culinare românești și să viziteze orașele noastre.

Pe parcursul a șase săptămâni cât vor sta în Oradea, tinerii îi vor ajuta pe orădeni să-și descopere aptitudinile, să-și aleagă o carieră și să-și managerieze timpul.

Află mâine dimineață în Adevărul de Transilvania cine sunt cei patru tineri și de ce vor elevii noștri să ia lecții în vacanță.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite