Atenție la incendii! Specialiștii transmit că e mai ușor să prevenim decât să stingem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că iarna și-a intrat în drepturi și nu sunt semne că vom avea temperaturi ridicate în perioada care urmează, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență recomandă orădenilor care folosesc aparate pentru încălzire, sau cei care se încălzesc pe bază de lemne, să respectăm o serie de reguli pentru prevenirea incendiilor.

Specialiștii ne îndemnă să nu folosim pentru aprinderea lemnelor, lichide sau materiale care produc vapori inflamabili precum benzină sau diluant și să nu le depozităm în faţa focarelor, la o distanţă mai mică de 1,25 metri. De asemenea, hainele nu trebuie urscate direct pe sobă, iar materiale combustibile nu au ce căuta între sobă și perete. „Montaţi în faţa focarului o tăviţă metalică cu dimensiuni de minim 70/50 centimetri, pentru a vă asigura protecţia faţă de jarul sau bucăţile de cărbune ce ar putea aprinde duşumea din lemn sau parchetul. Cenuşa şi jăratecul vor fi depozitate în gropi speciale şi vor fi stinse cu apă", se sfătuiesc specialiștii.

Atenție la lumânări

Pentru că în această perioadă, lumânările sau candele sunt la mare căutare, acestea nu trebuie amplasate în apropierea perdelelor, mobilierului, lângă hârtie sau carton, ori în locuri accesibile copiilor sau animalelor de casă, putând fi răsturnate şi provoca incendii. Deasemena, se interzice folosirea chibriturilor, lumânărilor, lămpilor de iluminat cu petrol, în spaţii cu pericol de incendiu sau explozie. „Instalaţiile electrice se vor verifica şi repara, de către personal autorizat, pentru a putea fi utilizate în condiţii de siguranţă maximă. Nu lăsaţi la îndemâna copiilor mijloace de aprins focul, materiale combustibile sau inflamabile, nu-i lăsaţi să se joace în apropierea surselor de foc", ne mai recomandă specialiștii.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite