Oradea: Atenție de unde vă comandați mâncarea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Atenție de unde vă comandați mâncarea!
Oradea: Atenție de unde vă comandați mâncarea!

Pentru persoanele prea ocupate cu serviciul, firmele de catering reprezintă un ajutor incontestabil, asigurându-le zilnic un meniu sănătos, care îi ajută să stea departe de fast-food-uri. Însă nu întotdeauna calitatea mâncărurilor comandate, sau circumstanțele în care acestea sunt pregătite, corespund așteptărilor clienților.

Pentru a se asigura că firmele de catering respectă normele de igienă, atunci când prepară mâncarea pe care o livrează în tot orașul, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bihor a derulat săptămâna trecută o serie de controale, la șapte unități de tip catering, din Oradea.

Șase firme amendate

Șase dintre acestea au fost sancționate, cu patru amenzi în valoare totală de 4.000 de lei și două avertismente. „Nu s-au respectat condițiile minime de igienă. Era mizerie pe jos, nu erau golite containerele iar vesela și utilajele nu erau curățate și întreținute corespunzător“, explică Mircea Gelu Budău, director coordonator la (DSVSA) Bihor. În celelalte privințe, situația pare a fi sub control. Carnea și celelalte alimente folosite de firmele de catering sunt proaspete și ținute la temperaturile recomandate. Radu Darna, manager la Top Catering, o firmă care tocmai și-a mutat sediul într-un spațiu adecvat normelor europene, spune că problemele de igienă țin mult de personalul angajat.  „Este greu să găsești angajați care să gătească și să mențină curățenia, în același timp, când sunt termene limită de respectat. Tocmai de aceea, am angajat o persoană responsabilă cu igiena, care face curățenie și golește containerele, ori de câte ori este nevoie“, spune Radu Darna.

  

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite