Stațiunea austriacă Solden, cunoscută ca Ibiza Alpilor, a devenit atracţie pentru orădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O vacanţă în celebra staţiune costă aproape 500 de euro pentru o persoană. Staţiunea Sölden, din Austria, a devenit cel mai bun loc de întâlnire al turiştilor orădeni care iubesc sporturile de iarnă.

Sölden este una dintre staţiunile montane tot mai căutate de românii din Vestul ţării, deşi preţul unui sejur de schi în „Ibiza Alpilor” depăşeşte tarifele unei vacanţe de iarnă în România. „Din păcate anul acesta zăpada a cam lipsit şi de aceea am plecat în Austria la schi. Am ales Sölden pentru că am mai fost şi ne place foarte mult. Nu este o staţiune ieftină, dar nici foarte scumpă, comparativ cu Italia sau Franţa.

Pârtii pentru toţi schiorii
Sunt 150 de kilometri de pârtii, de la cele mai uşoare până la foarte dificile. Atmosfera este incredibilă, aşadar a fost alegerea perfectă pentru o vacanţă de vis”, povesteşte Radu Nemţeanu, unul dintre orădenii care au vizitat în acest weekend staţiunea Sölden.
Ibiza Alpilor
Sölden este o staţiune montană vizitată de tineri şi tocmai de aceea mai este cunoscută şi ca Ibiza Alpilor. Atmosfera este pe măsura aşteptărilor, iar muzica şi voia bună sunt la ele acasă.
Pentru un sejur de şapte zile, la o pensiune de trei stele, situată chiar pe una dintre pârtii, cu skipass, transport şi mâncare, un cuplu trebuie să plătească în jur de 1.000 de euro.
Potrivit turiştilor orădeni, preţul nu este foarte mare, dacă se ia în considerare faptul că este vorba despre una dintre cele mai cunoscute staţiuni de schi din Austria.

Turiştii români, prezenţi în Austria
„Noi avem oaspeţi din toată Europa. Pot spune că vin şi foarte mulţi români şi din câte ştiu majoritatea locuiesc în oraşe din vestul ţării. Săptămâna trecută am avut un grup de opt tineri din Oradea, acum două săptămâni au mai fost 12. Era tot un grup de români care au mai fost aici. Pot spune că din o sută de turişti care vin în Sölden, zece sunt români”, a spus Peter Kalinger, proprietar al unei cabane din Sölden.

Mai puţine cereri
Agenţiile de turism au constatat că numărul orădenilor care apelează la ele a scăzut mult în ultima perioadă. „Numărul turiştilor s-a redus foarte mult”, spune Maria Tătar, director Asociaţia Naţională pentru Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC).

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite