Asociaţia SARTISS propune un proiect naţional de informare a însoţitorilor care ajung cu bolnavii la Urgenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unitatea de Primiri Urgente Oradea
Unitatea de Primiri Urgente Oradea

În premieră naţională asociaţia orădeană SARTISS propune un proiect de realizare a unui sistem informatic de comunicare şi informare între un serviciu medical de urgenţă şi însoţitorii pacienţilor care accesează aceste servicii medicale. Proiectul a fost depus spre finanţare către asociaţia Împreună pentru Fiecare, şi are nevoie de susţinere.

Oricine se poate implica în susţinerea proiectului "Comunicare în Urgenţă", până în data de 12 iunie. Trebuie doar să intre pe pagina de facebook www.facebook.com/ImpreunaPentruFiecare, să caute proiectul, care a fost depus în data de 27 mai, şi să dea Like postării respective. Un like=un vot. Cât mai multe like-uri înseamă cât mai multe voturi. O altă modalitate, cea mai sigură, indicată, simplă şi directă este prin crearea unui cont pe: http://www.impreunapentrufiecare.ro/inscriere/sanatate/ după care pe pagina http://www.impreunapentrufiecare.ro/proiecte/sanatate se află proiectul "Comunicare în Urgenţă", depus de Viorel Jurca. Sub proiect este un câmp cu "Voturi" unde se poate vota apăsând pe săgeata din dreptul cuvântului "Voturi".

Sistemul va fi implementat în secţia UPU-SMURD Bihor din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea care asistă în fiecare an paroximativ 70.000 de pacienţi, o medie de 200 de pacienti pe zi, cu un număr redus de personal medical. Astfel că informarea şi comunicarea cu aparţinătorii care însoţesc pacienţii este foarte dificilă, incompletă sau uneori inexistentă.

 Prin acest sistem se va elimina lipsa comunicării de informaţii minime către însoţitori sau aparţinători cum ar fi: numele medicului curant, faza de evaluare în care se află, diagnostic prezumtiv, timp estimat de evaluare şi tratament, finalitate, internare, transfer la un alt spital sau externare, precum şi alte informaţii care pot fi oferite despre pacient.

Totodată sistemul de informare va fi disponibil şi pe un portal, răspunzând astfel cerinţelor unei societăţi dinamice care îşi doreşte acces la informaţii de interes personal în situaţii deosebite. Spre exemplu în cazul în care există o victimă a unui accident rutier produs în Bihor, iar accidentatul este din alt judeţ, rudele acestuia se vor putea informa prin intermediul portalului cu privire la stadiul evaluării medicale a accidentatului.

Finanţatorul proiectului este Grupul Rompetrol.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite