Asociația Firmelor Bihorene cere ajutor pentru modernizarea Aeroportului Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul de firme din cadrul asociației din Bihor apelează la toți factorii de decizie din județ, pentru a schimba soarta aeroportului din Oradea. Asociaţia Firmelor Bihorene a trimis o scrisoare deschisă către preşedintele Consiliului Judeţean Radu Ţîrle, primarului Ilie Bolojan, consilierilor locali şi parlamentarilor bihoreni.

Unul dintre neajunsurile Bihorului care-i afectează direct pe patroni este, conform scrisorii deschise, lipsa unui aerodrom modern. „Modernizarea Aeroportului și, în principal, a pistei de rulare ar permite o dezvoltare accelerată a Bihorului, cu un impact considerabil în dezvoltarea industriei și serviciilor turistice", motivează afaceriștii. Patronii spun că una dintre soluții ar putea fi realizarea de investiții cu ajutorul unor fonduri europene, care au avut un aport substanţial în modernizarea aerogărilor din Timiş şi Cluj.

Sprijin din partea primarului

Afaceriștii bihoreni susțin că, cel puțin din partea primarului Ilie Bolojan, au primit semnale pozitive.  „În urma concluziei noastre după întalnirea din 6 octombrie cu primarul Oradiei Ilie Bolojan, care a fost receptiv la problemele noastre și a promis tot sprijinul pentru rezolvarea acestei probleme, AFB a hotărât să se implice activ și, împreună cu întreg mediul patronal din Bihor, să impună modernizarea Aeroportului pe primele locuri în agenda partidelor politice", se mai arată în epistolă.

Asociația Firmelor Bihorene organizează joi, 17 noiembrie, de la ora 11, la Hotel Continental o masă rotundă la care i-au invitat pe toți aleșii bihoreni.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite