Asociația Caritas Eparhial strânge fonduri pentru Haiti, unde a murit unul dintre directorii organizației

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caritas Eparhial Oradea strânge fonduri și alimente pentru sinistrații din Haiti. Printre victimele cutremurului care a lovit orașul Port-au-Prince la 12 ianuarie se numără și arhiepiscopul Joseph Serge Miot, directorul organizației Caritas Haiti.

În semn de solidaritate cu persoanele afectate de cutremur, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, la propunerea Conferinţei Episcopilor Catolici din România, a început o colectă, care se va finaliza la 16 februarie.

Orădenii vor avea astfel ocazia să contribuie la programele de ajutorare şi reabilitare derulate prin reţeaua Caritas Internationalis. „Colecta specială din data de 31 ianuarie 2010 va fi predată, de fiecare parohie, la „Caritas Eparhial Oradea" până la data de 16 februarie", spune Olimpiu Todorean, directorul Asociației Caritas Eparhial Oradea. Persoanele private şi juridice interesate de această acţiune pot folosi contul RO27 BTRL 0050 1205 7261 6902, Banca Transilvania Oradea, cu specificaţia pentru "Colecta Haiti".

75.000 de suflete, pierdute

În urmă cu zece zile, un cutremur devastator a lovit oraşul Port-au-Prince, capitala statului Haiti. Se estimează că aproximativ 75.000 de persoane au murit. Sute de mii de oameni sunt răniţi sau au rămas fără adăpost, alimente şi apă. Spitalele din Haiti, care au fost de asemenea grav afectate, nu mai fac faţă situaţiei şi mii de persoane rănite nu beneficiază nici măcar de servicii medicale de bază.

         

                  

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite