Oradea: Aromoterapie, fără acte de conformitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Aromoterapie, fără acte de conformitate
Oradea: Aromoterapie, fără acte de conformitate

Tinerii orădeni consumă produse cu presupus efect halucinogen, fără acte de conformitate și cu origine necunoscută.

Timp de trei zile o echipă  a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor(CJPC) Bihor a verificat comercianții de substanțe etnobotanice cu efect halucinogen din oraș. Acțiunea CJPC a avut loc între 10 și 13 iulie, fiind derulată în parteneriat cu Biroul de Combatere a Criminalității Organizate Bihor.

Amendați cu 18.000 lei

Potrivit informațiilor furnizate de Sebastian Secosan, director coordonator adjunct la CJPC Bihor, au fost verificați patru operatori economici care își desfășoară activitatea în cinci puncte de lucru. Comercianții au fost sancționați pentru lipsa declarațiilor de conformitate ale produselor, lipsa datelor de identificare ale importatorilor și a traducerilor elementelor de identificare și caracterizare ale produselor. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 18.000 lei. De asemenea, au fost prelevate probe din produse, pentru a se stabili dacă acestea conțin substanțe care intră în aceeași categorie cu drogurile. 

Aromoterapie

Acțiunea a avut ca scop prevenirea proliferării consumului de substanțe halucinogene, vândute ca produse nealimentare dedicate aromaterapiei, în rândul adolescenților și tinerilor din oraș.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite