Arderile necontrolate le-au dat bătăi de cap pompierilor militari din Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii bihoreni s-au luptat cu focul la final de săptămână
Pompierii bihoreni s-au luptat cu focul la final de săptămână

Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bihor au stins 20 de incendii în week-end. Majoritatea dintre acestea au fost cauzate de lăsarea nesupravegheată a focurilor de pe miriști, într-un caz un astfel de foc aproape că s-a extins și la o pădure. În total au ars peste 136 de hectare de teren viran.

Sâmbătă, pompierii din Ștei au stins nouă incendii la pășuni și terenuri virane, în localitățile Coleşti, Sârbeşti, Vărzarii de Jos, Lunca, Cărpinet şi Pietroasa. Mai mult, echipajele de intervenție au fost chemate să stingă și un incendiu izbucnit la marginea unei păduri, din Briheni. Suprafața totală incendiată este de aproape 82 de hectare de teren. Și pompierii militari din Aleșd, Oradea, Sălard, Băile 1 Mai, Beiuș, Salonta au fost chemați să intervină la focuri izbucnite în localitățile Mierlău, Finiș, Biharia, Fegernic, Ogești și Feneriș.

„Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, se sancţionează contravenţional conform prevederilor HGR 537/2007 cu amenzi de până la 1000-2500 de lei‟, se amintește în comunicatul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana‟.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite