FOTO Aproximativ 100 de orădeni au protestat față de ACTA, purtând măști și înconjurați de calculatoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestatarii au purtat măști și pancarte anti ACTA
Protestatarii au purtat măști și pancarte anti ACTA

Protestatari de toate vârstele s-au strâns la prânz, în Piața Unirii, ca să-și strige nemulțumirea față de Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA), tratat pe care România l-a semnat, alături de alte 22 de țări. Cei 100 de manifestanți au strigat sloganuri împotriva ACTA, susținând că îngrădește libertatea de exprimare.

Organizatorul evenimentului, Sergiu Fotache, susține că protestul, autorizat, a fost necesar din cauza efectelor pe care le poate avea intrarea în vigoare a ACTA. „Acest acord ne limitează dreptul de a ne exprima. Companiile care oferă servicii de Internet vor avea dreptul să verifice tot ce intră și iese din computer. Este o încălcare a dreptului la libertate garantat de legi europene", spune tânărul orădean.

Cât timp au protestat, manifestanții au scandat lozinci ca „ACTA-i dictatură, praf pe tastatură!", „Băsescule nu uita și tu ai semnat ACTA", „Stop ACTA!" sau „Vă rugăm să ne scuzați, ne simțim supravegheați!".

Deși la mesajul care a circulat pe rețelele de socializare au răspuns „prezent" aproximativ 3.000 de persoane, la protest au participat numai 100. Toți protestatarii au purtat măști și banderole albe, ca cele purtate de grupul de hackeri  Anonymous. În plus, protestatarii, s-au înconjurat de computere și monitoare.

Protestatarii au purtat măști și pancarte anti ACTA Protestatarii au purtat măști și pancarte anti ACTA Protestatarii au purtat măști și pancarte anti ACTA

Click pe poze pentru mai multe imagini!

Un echipaj al jandarmilor supraveghează desfăşurarea protestului, care este autorizat să se desfăşoare între orele 12 şi 16.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite