Aproximativ patru sute de persoane protestează în centrul Oradei: „Nu vă fie frică, şi Băsescu pică!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În jurul orei 17.30 orădenii au început să se strângă în faţa statuii lui Mihai Viteazul din Piaţa Unirii, numărul lor ajungând la aproximativ 30, înainte de ora anunţată pentru începerea protestului, ora 18.00. Scandând „Anticipate!" şi „Jos Băsescu", grupul de orădeni a „racolat" noi protestatari, numărul acestora ajungând la orele 18.00 la circa o sută. În ultimele două ore, în centrul oraşului s-au strâns

Update, ora 19.50

Potrivit unor surse neoficiale, numărul protestatarilor a ajuns la aproximativ 400.

Alina Dinu, purtător de cuvânt la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor, a declarat că, până la această oră, nu există victime ale unor acte violente.

Potrivit informaţiilor primite de la căpitanul Ioan Bogdan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, mitingul care se desfăşoară în prezent în centrul Oradei este unul relativ paşnic, deşi protestul nu a fost autorizat. „Deocamdată nu sunt probleme. Nu a fost autorizată niciun fel de acţiune de protest", a spus Ioan Bogdan. Până la această oră nu au fost violenţe. „Singura acţiune care a fost autorizată este cea programată pentru mâine, de la orele 14.00, în faţa Prefecturii Bihor", a mai spus acesta.

 Ne-au furat viitorul!

Orădenii adunaţi în faţa statuii lui Mihai Viteazul au venit pregătiţi cu pancarte cu mesaje anti-guvernare, precum „Nu vă fie frică, şi Băsescu pică" sau „Vrem anticipate!“. Liceeni, studenţi şi pensionari au dovedit că au în comun nemulţumiri şi frustrări legate de ce se întâmplă în prezent în România. „Nu avem niciun viitor în ţara asta! Guvernanţii ne-au furat până şi viitorul", a spus Andrei, un tânăr student, în vârstă de 19 ani. La polul opus, pensionarul Gheorghe Burdan, în vârstă de 65 de ani, a spus că este împotriva guvernării, fiindcă umilinţele la care a fost supus în ultimii ani i-au „ajuns la os". „Am muncit o viaţă şi am contribuit la bugetul de stat, pentru ca acum să nu primesc nimic în schimb, nici măcar respect. Nu am bani sa-mi încălzesc apartamentul, nu am bani de medicamente, nu am banii strict necesari pentru a duce o viaţă decentă. Sunt complet singur, fiindcă fiul meu a trebuit să plece din ţară, pentru a-şi câştiga o pâine cinstită", a spus pensionarul.

image
image
image

Dă click pe imagini pentru a vedea care este atmosfera în centrul oraşului Oradea

Invitaţi printr-o reţea de socializare

Protestul a fost organizat prin facebook. Din cele peste 1.600 de persoane invitate, doar 88 şi-au confirmat participarea, pe reţeaua de socializare. Cu toate acestea, numărul participanţilor a fost peste aşteptări, acesta fiind cel mai mare dintre protestele organizate în ultimele zile la Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite