Aproape treizeci de muncitori, prinşi în timp ce făceau pantofi la „negru”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii bihoreni de investigare a fraudelor, alături de inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) al judeţului Bihor au găsit treisprezece persoane muncind la negru, în cadrul unei firme de confecţii încălţăminte, din Mişca. La Sânmartin, poliţiştii au descoperit o patroană de firmă care avea şaisprezece angajaţi, fără acte.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor împreună cu reprezentanți din cadrul ITM Bihor au efectuat verificări cu privire la existenţa formelor legale de angajare pentru persoanele care îşi desfăşoară activitatea la sediul unei firme din localitatea Mişca, în vederea combaterii muncii „la negru„. „Cu această ocazie, au fost identificate 13 persoane care desfăşurau activităţi de confecţionare încălţăminte, fără a avea încheiate contracte individuale de muncă”, a transmis Sorin Secară, ofiţer de presă la IPJ Bihor.

Infracţiune

Tot miercuri, polițiștii au început urmărirea penală față de o bihoreancă în vârstă de 56 de ani, din localitatea bihoreană Sânmartin, fiindcă a primit la muncă mai mult de cinci persoane,  fără încheierea unui contract individual de muncă. „Aceasta este suspectată că, în calitate de administrator al unei societăți comerciale cu punctul de lucru nedeclarat, din localitatea Sânmartin, ar fi utilizat  pentru prestarea de activităţi lucrative în cadrul societăţii, mai mult de cinci persoane, fără a avea încheiate contracte individuale de muncă”, a spus Sorin Secară. În urma unei percheziţii efectuate joi, au fost găsite 16 persoane care confecţionau încălţăminte, fără contracte de muncă. Patroana este cercetată în stare de libertate.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite