Aproape 600 de locuri noi de parcare la dispoziţia orădenilor din trei cartiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcări noi în Oradea
Parcări noi în Oradea

Pentru ca orădenii proprietari auto să nu se mai certe pentru locurile de parcare, municipalitatea desfăşoară lucrări de amenajare a unor parcări în mai multe zone ale oraşului. Săptămâna trecută au fost finalizate peste 150 de locuri de parcare pe Aluminei, iar în Nufărul amenajarea de alei şi parcări este în curs de execuţie.

Municipalitatea a finalizat săptămâna trecută, amenajarea a încă 154 de locuri de parcare, toate situate în zona străzii Aluminei, în jurul Grădiniţei nr. 45. Lungimea totală a aleilor aferente este de 405 ml. Lucrările a fost executate de firma  Selina, iar valoarea acestora este de peste 580.000 de lei. „Locurile de parcare realizate aici deservesc o zonă aglomerată, cu un trafic intens, generat şi de faptul că în zonă există grădiniţă, supermarket, iar acest lucru presupune un flux constant de maşini. Prin urmare, amenajarea acestor locuri de parcare era mai mult decât necesară", a spus primarul Ilie Bolojan.

Peste 400 de locuri de parcare în zona H. Ibsen

În ceea ce priveşte amenajarea de alei şi parcări aferente zonei străzii H. Ibsen - Aleea Călinului - Pârâul Peţa, acestea au început în primăvară şi urmează să fie finalizate până la începutul lunii viitoare. Astfel, pe lângă cele 154 de parcări din zona Aluminei, orădenii vor mai avea la dispoziţie până luna viitoare încă 416 locuri de parcare în zona H. Ibsen - Aleea Călinului- Pârâul Peţa. Parcările sunt prevăzute cu 11 alei în lungime totală de 1235, 30 ml.

Proiectul mai prevede pentru această zonă: extinderea canalizării pluviale cu 845 ml, montarea a 98 de guri de scurgere/racordarea acestora, amenajarea de trotuare noi în lungime de 2641 ml, dar şi refacerea celor 600 ml de trotuare existente. Momentan sunt finalizate aleile nr. 3, 6, 7, 8 (parţial), 9 şi 10, în timp ce aleile nr. 1, 2, 4, 5 şi 11 sunt în curs de finalizare. Pe aleile deja amenajate a început montarea stâlpilor de iluminat. Valoarea lucrărilor din această zonă  depăşeşte 3.800.000 lei (inclusiv TVA), şi sunt executate de către Selina.

Se lucrează în zona Nufărul

Şi în zona Nufărului - Bumbacului - C. Noica - Ialomiţei - Piaţa Nucetului, amenajarea de alei şi parcări este în curs de execuţie. Numărul locurilor de parcare prevăzute pentru această zonă este de 360. Lucrările au demarat în vara acestui an, respectiv în luna iulie, şi urmează să fie finalizate până în primul trimestru al anului viitor. Firma executantă este Selina, iar valoarea investiţiei este de aproape două milioane de lei.  Momentan, în zona C. Noica, asfaltul este turnat în proporţie de 50 la sută, iar în zona străzii Ialomiţei  - partea de infrastructură (săpături, borduri, balast stabilizat) este gata în procent de 50 la sută. Urmează să înceapă lucrările de amenajare alei/parcări şi în zona străzii Bumbacului şi Piaţa Nucetului.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite