Aproape 700 de bihoreni rămân fără loc de muncă peste iarnă, îngroşând rândurile şomerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorel Draghici a anunţat noile concedieri
Dorel Draghici a anunţat noile concedieri

Aproximativ jumătate dintre aceştia sunt de la firmele fraţilor Micula, bihorenii clasaţi, potrivit Top Forbes 500 miliardari 2011, pe locul doi în topul miliardarilor din judeţul nostru.  Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor a anunţat joi că 12 firme şi-au programat disponibilizări colective, pentru perioada următoare.

Dorel Drăghici, director executiv la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor, a spus că, pentru ultimul trimestru al acestui an, a fost anunţată concedierea colectivă a peste 690 de persoane, de la 12 companii din Bihor. Peste 350 de persoane, dintre cele care vor rămâne fără un loc de muncă peste iarnă, sunt de la firme conduse de către fraţii Ioan şi Viorel Micula. Peste 250 de persoane provin de la European Drinks, peste 20 de angajaţi sunt de la European Food, iar 80 de persoane vor fi date afară în cursul acestei luni, de la firma Transilvania Security.  Printre companiile care au anunţat disponibilzări colective se numără, potrivit datelor furnizate de către AJOFM Bihor, Arfungo Comimpex Auşeu, Turism Crişul Tinca, Simterac Vadu Crişului, Conpila Oradea, Marconst Marghita, Conpet Ploieşti, Arabesque, Acomin SA Cluj - Grup Şantiere Bihor, Administraţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, Sucursala Someş-Criş U.A. Bihor şi  Bidepa CIT Services.

Numărul şomerilor, în continuă creştere

Numărul şomerilor din Bihor a crescut în ultimul trimestru, în special din cauza absolvenţilor care nu au promovat examenul de bacalaureat.  al anului 2011. „Creşterea şomajului nu este neapărat din  cauza crizei, ci din cauza absolvenţilor care au picat bacalaureatul şi nu îşi găsesc locuri de muncă", a spus Drăghici. Potrivit acestuia, numărul absolvenţilor şomeri din Bihor a trecut de 1.000, fiind de trei ori mai mare decât în 2010. În luna octombrie, la AJOFM Bihor erau înregistraţi peste 10.980 de şomeri, rata şomajului fiind de 3,9%, sub media naţională.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite