Oradea: Aparatură medicală Made în Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Aparatură medicală Made în Oradea
Oradea: Aparatură medicală Made în Oradea

Două firme străine vor să-și deschidă afaceri la Oradea, fiind atrase de avantajele oferite de Parcul Industrial.

Primăria orădeană este în negocieri cu o firmă coreeană și una americană pentru investiții de circa 17 milioane de euro.

Orădenii sunt interesați de locuri de muncă, dar să fie bine plătite.
„Eu am mai lucrat pentru coreeni, la firma din Sântandrei. Dacă cei care vor să deschidă fabrică în parcul industrial vor plăti la fel de prost, n-aș vrea să lucrez acolo”, ne spune Ovidiu Cacuci. Acesta a rămas dezamăgitt de salariu, ritmul de lucru și weekendurile ocupate. Ar părăsi firma, dar cu criza se teme că nu va mai găsi nimic.

Firma coreană este în tratative avansate cu primăria și se estimează că în luna octombrie va fi semnat contractul pentru concesionarea terenului, dorind să înceapă producția de aparate audio și video pentru autovehicule din iunie 2010. Investiția coreenilor este estimată la opt milioane de euro. „Firma coreeană ar vrea ca imediat după semnarea contractului de concesionare să începem lucrările de introducere a utilităților, apă, canalizare, electricitate”, ne-a spus viceprimarul Biro Rozalia.

Aparatură medicală americană
Americanii de la Plexus sunt la începutul negocierilor cu primăria. Firma produce aparatură electronică medicală și de securitate și are nevoie de forță de muncă cu calificare înaltă în domeniul electronic. Americanii vor să facă o investiție de aproximativ zece milioane de euro și să aibă 300-400 de angajați. Mai are un punct de lucru în Marea Britanie.

 „Reprezentanții celor două firme nu vor să iasă public până la semnarea contractelor cu primăria”, spune Delia Ungur, administratorul parcului industrial Oradea

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite