Apă cu probleme, descoperită de inspectorii sanitari în șase localități bihorene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unor controale, inspectorii sanitari ai Direcției Județene de Sănătate Publică au descoperit că apa din mai multe localități bihorene nu este potabilă. Specialiștii au dispus de urgență măsuri de remediere a situației, înainte ca starea de sănătate a localnicilor să fie afectată.  

În cadrul programului de supraveghere a aprovizionării cu apă potabilă, inspectorii sanitari au recoltat probe din reţele de aprovizionare cu apă, fântâni arteziene şi ştranduri din localităţile Aleşd, Ceica, Diosig, Hidiselu de Sus, Ştei, Vadu Crişului. 

„Din rezultatele buletinelor de analiză se constată că probele prelevate din Hidişelu de Sus şi Ceica se încadrează în parametrii de potabilitate prevăzuţi prin lege", a informat Marius Pîrcioagă, directorul DSP Bihor.

Apă cu probleme

În schimb, în probele celorlate localităţi au fost identificate valori necorespunzătoare, precum  pentru următorii parametrii: clor rezidual liber, pH (indice de aciditate), parametrii microbiologici, culoare, gust şi turbiditate și arsen, în reţeaua de distribuţie din localitatea Diosig.

Pentru îmbunătăţirea calităţii apei potabile din reţelele de aprovizionare cu apă, specialiștii  au dispus şi comunicat măsurile, şi termenele corespunzătoare, care trebuie luate de către autorităţile administraţiei locale din cele şase localităţi vizate.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite