Anul acesta municipalitatea va demara lucrări pentru construcția a două poduri noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podul de fier cu arc este cea mai frumoasă și scumpă alternativă
Podul de fier cu arc este cea mai frumoasă și scumpă alternativă

Cel puțin acestea sunt planurile municipalității pentru anul 2010. Unul dintre poduri va fi construit în Ioșia, în locul actualului pod de pontoane, în timp ce al doilea pod va fi în zona Dragoș Vodă și va fi deschis și pentru traficul greu.

Primarul Ilie Bolojan a prezentat azi, în cadrul unei conferinţe de presă, proiectul de amenajare a două poduri peste Crişul Repede. Primul va înlocui actualul pod e pontoane. „S-a finalizat studiul de fazbilitate și avem cinci variante de amenajare propuse. Avem mai multe propuneri de construcție a podului, din fier. Cea mai aspectoasă și mai scumpă este aceea a podului de fier cu arc. Alte variante privesc construcții din beton, impedimentul principal în acest caz fiind durata lucrărilor", spune primarul Ilie Bolojan. Proiectele vor fi dezbătute joi, 18 martie, de specialiști în domeniu. Următoarea etapă va fi obținerea girului de la consilierii locali.

Pod rutier în zona Dragoș Vodă

Cel de al doileaproiect al municipalității predeve construirea unui pod rutier, accesibl vehiculelor de tonaj mare, în zona Dragoș Vodă. Și în acest caz a fost finalizat studiul de fezabilitate. Podul va fi realizat de investitorul italian care a cerut primăriei o parte din terenul din zona Silvaș pentru realizarea unui complex hotelier. Condiția pusă de municipalitate a fost realizarea acestei pasarele. Propunerea va fi dezbătută public miercuri, 17 martie.
Ambele proiecte prevăd dincolo de accesul rutier, piste pentru bicicliști. „Prin realizarea acestor poduri urmărim în primul rând decongestionarea traficului rutier", spune Ilie Bolojan.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite