Oradea: Antrenament pentru medici, în cazuri extreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Antrenament pentru medici, în cazuri extreme
Oradea: Antrenament pentru medici, în cazuri extreme

Echipa bihoreană organizează prima Conferință Națională „Search and rescue” din Europa de Est.

Conferința va avea loc în perioada 20-25 octombrie, în Băile Felix, și va reuni specialiști și voluntari din toate domeniile necesare salvării în caz de dezastre. Conceptul „search and rescue” este nou în Europa și presupune acțiuni de căutare și salvare în mediul urban, de la tuneluri de metrou și canale, la accidente rutiere mari, și în mediul extra-urban, cu tot ce înseamnă accidente montane, provocate de viituri sau alte dezastre.
„Avem confirmarea a 40 de specialiști de marcă din țară și străinătate, din domeniile medicinei de urgență, salvamont, pompieri, aviație, scafandri, persoanl tehnic și auxiliar, inclusiv presă, care intervine în caz de catastrofe”, a precizat Mihai Botea, vicepreședintele Search and RescueTeam in Special Situations (SARTISS).

Descarcerare pe mașini blindate

Conferința va avea două părți, prima cu două zile de cursuri practice, urmată de conferințe de specialitate la care vor fi prezentate rezultatele unor cercetări medicale. „Vom pune un accent mare pe pregătirea practică, pe învățarea celor mai noi tehnici de manipulare a persoanei accidentate, inclusiv tehnici de descarcerare din mașinile blindate, din care rănitul se extrage mai greu”, precizează Mihai Botea. Unul dintre sponsorii conferinței oferă utilaje de ultimă generație pentru descarcerare pentru ca participanții să învețe să le utilizeze. „Conferința nu se adresează doar medicilor, rezidenților și personalului din serviciile abilitate, ci și voluntarilor care vor să se implice în acțiuni de căutare și salvare”, adaugă Botea.  Înscrierile la conferință se fac pe site-ul www.sartiss.ro . Cei care se înscriu până la 1 octombrie beneficiază de reduceri. 

 „Un seminar special va fi dedicat presei care are un rol, major în ținerea situației sub control”, Mihai Botea, vicepreședinte SARTISS

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite